Xardas2304 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września IMG_5013.mov Witam, w aucie był wymieniany rozrząd tył i przód, wałki i szklanki. Teraz przy odpalaniu silnika na początku słychać dziwny dźwięk bez znaczenia czy zimny czy ciepły silnik. Co to może być
Carl, Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września (edytowane) 1 godzinę temu, Xardas2304 napisał(a): IMG_5013.mov 5.61 MB · 2 pobrania Witam, w aucie był wymieniany rozrząd tył i przód, wałki i szklanki. Teraz przy odpalaniu silnika na początku słychać dziwny dźwięk bez znaczenia czy zimny czy ciepły silnik. Co to może być Rozrząd trzeba sprawdzić czy dobrze ustawiony panewki na wałkach czy są ok jaki napinacz chinczyk oryginał ? łańcuch czy oryginał zamiennik ? Rozrząd w grupie 93 co pokazuje jakie wartości Edytowane 14 Września przez Carl,
Langista Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Dźwięk jakby klepiący dwumas albo panewka wału. Ciśnienie oleju sprawdzane?
Xardas2304 Opublikowano 16 Września Autor Opublikowano 16 Września W dniu 14.09.2024 o 16:24, Carl, napisał(a): Rozrząd trzeba sprawdzić czy dobrze ustawiony panewki na wałkach czy są ok jaki napinacz chinczyk oryginał ? łańcuch czy oryginał zamiennik ? Rozrząd w grupie 93 co pokazuje jakie wartości Napinacz jest oryginalny ale bez zmiennych faz, łańcuch jakiś zamiennik - nie pamiętam. A tutaj wyniki grupy 93
Xardas2304 Opublikowano 16 Września Autor Opublikowano 16 Września 6 minut temu, koper26 napisał(a): To klepanie przyspiesza razem z obrotami? Muszę to sprawdzić, ogólnie to chodziło mi też o ten dźwięk jakby trąbki czy jak kolwiek to brzmi który jest w 9-10 sekundzie nagrania
Xardas2304 Opublikowano 16 Września Autor Opublikowano 16 Września 54 minuty temu, koper26 napisał(a): To klepanie przyspiesza razem z obrotami? Nagrałem taki filmik IMG_5036.mov
Carl, Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) W dniu 16.09.2024 o 19:35, Xardas2304 napisał(a): Nagrałem taki filmik IMG_5036.mov 4.61 MB · 3 pobrania Brzmi jak panewka rozrząd w grupie 93 jest do 6 ale można o jeden ząbek przestawić rozrząd bo wartość 0 jest wartością pożądaną i sprawdzić czy łańcuch jest na 16 oczek i czy panewki wróciły na swoje miejsce tak jak były. Może szklanka poszła ? Ciężko tak wywróżyć z nagrania trzeba by wszytko dokładnie sprawdzić. Smok czyszczony ? kanały olejowe sprawdzone w głowicy? Po przekręceniu wałem na sucho 2 razy wszystkie znaki się zgadzają ? Ciśnienie oleju ok? Zaworek w podstawie filtra był patrzony wymieniany? Edytowane 17 Września przez Carl,
przem8 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września Przecież to pewnie klepią wtryskiwacze lpg. Dotykają osłony i rezonują. Dźwięk trąbki przy opalaniu to może coś z odmą. Ja tu żadnych panewek i tym bardziej dwumasu nie słyszę 😆 1
Carl, Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września (edytowane) 4 godziny temu, przem8 napisał(a): Przecież to pewnie klepią wtryskiwacze lpg. Dotykają osłony i rezonują. Dźwięk trąbki przy opalaniu to może coś z odmą. Ja tu żadnych panewek i tym bardziej dwumasu nie słyszę 😆 W sumie jak się teraz wysłuchałem to silnik ładnie chodzi:) hmmm trochę mało inf. zostało udzielone. Przem8 a może Ty się orientujesz czy do silnika 1.8 v5 bez turbo kod silnika z rodziny APG , AGN można wstawić bez cewki napinacz a później poprosić tunera aby dodatkowo wywalił w sterowniku tą cewkę ? Szukałem na forum przeczytałem 130 stron o napinaczach ale nikt nie wspomniał o takim silniku jak moj Edytowane 17 Września przez Carl,
przem8 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września 6 godzin temu, Carl, napisał(a): można wstawić bez cewki napinacz a później poprosić tunera aby dodatkowo wywalił w sterowniku tą cewkę ? Wstawić można napewno, a co do wyłączenia w sofcie to żeby być na 100% pewien to spytaj np. Łukasz13 ale wydaje mi sięz że można.
Rekomendowane odpowiedzi