Adi1221 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września (edytowane) Witam. A4 B9 Jak wygląda sprawa ze zmiana ekranu mmi z mniejszego (7 )na większy.(8,25 Podejdzie bez problemu czy trzeba zmieniać całą jednostkę mmi? Zwykły licznik na virtual trzeba coś więcej czy sam licznik wystarczy + Kodowanie Edytowane 28 Września przez Adi1221
wuPiotrek Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września ekran > do zmiany ekran, mmi, panel sterujacy virtual > do zmiany licznik, kodowanie, zdjecie ochrony komponentu, dopasowanie przebiegu. dolozyc przewod laczacy licznik z mmi (sluzacy do navi jakis jest), do pelni sprawnosci virtuali musi byc mmi z wiekszym ekranem wlasnie. to tyle z tego co pamietam nie wiem jak sprawa wymiany mmi czy jest tam ochrona komponentu
Adi1221 Opublikowano 28 Września Autor Opublikowano 28 Września (edytowane) 2 godziny temu, wuPiotrek napisał(a): ekran > do zmiany ekran, mmi, panel sterujacy virtual > do zmiany licznik, kodowanie, zdjecie ochrony komponentu, dopasowanie przebiegu. dolozyc przewod laczacy licznik z mmi (sluzacy do navi jakis jest), do pelni sprawnosci virtuali musi byc mmi z wiekszym ekranem wlasnie. to tyle z tego co pamietam nie wiem jak sprawa wymiany mmi czy jest tam ochrona komponentu Czyli jednak by zmienić ten mały ekran (7) na ten 8,25 to trzeba zmieniać całą jednostkę . Liczyłem że podmienie ekran i będę miał większy Edytowane 28 Września przez Adi1221
bienias00 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października Witajcie, a jak wygląda wymiana zegarów w po lifcie ? mam takie zegary 8w5920771l audi z 2021 roku, jakie zegary virtual powinienem zamontować ? wtyczka z tyłu zegarów zgadza się z virtualami przed lift np 8W5920790C w polift virtual jest inna mniejsza wtyczka na 16pin bodajże.
dfence2005 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października A wymiana samego ekranu, z 8,25 na dotykowy 10.1 z polifta? Czy MiB2 będzie współpracować z tym ekranem?
Muskel1 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października Tylko jeżeli masz dużą nawigację (Harman). Skoro masz mały ekran to i nawigacja jest mała (Delphi). Sama podmiana wyświetlacza nie wystarczy.
dfence2005 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Poszperałem i znalazłem różnicę we wtyczkach między starszym a poliftowym wyświetlaczu. Niebieskie gniazdo (2018r) ma inne przetłoczenia niż gniazdo z LCD 10" z 2022r z polifta. Po coś to pewnie zrobiono, mogą iść inne wartości sygnałów
wuPiotrek Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października przeciez to jest inny ekran zupelnie, o innych proporcjach, do tego w polifcie jest dotykowy, bez szans ze to zadziala
Rekomendowane odpowiedzi