Kacpzyl17 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września (edytowane) Witam, mam problem w wyciekiem oleju spod pokrywy zaworów. Moją B6 kupiłem roku temu, wtedy też wymieniłem uszczelkę pokrywy zaworów elringa. 2 miesiące temu znowu zaczęło ciec to wymieniłem na nową reinza. Za każdym razem powierzchnia dokładnie przygotowana, wyczyszczona, odtłuszczona i dany silikon w te rowki z przodu i z tyłu za łańcuchem. O zgrozo znowu cieknie na kancie i na środku prawej strony. Olej cieknie tak po całym boku, trochę przy rozrządzie aż po pompę sai. Nie mam już pomysłu, nie widzi mi się wydawać cały czas na kolejne uszczelki bez stołku. Odma zrobiona, szczelna, zaworki powymieniane, wyczyszczona. Edytowane 6 Października przez Kacpzyl17
Szyszunia Opublikowano 29 Października Opublikowano 29 Października @Kacpzyl17 rozwiązałeś problem? Może krzywa pokrywa zaworów?
Kacpzyl17 Opublikowano 29 Października Autor Opublikowano 29 Października (edytowane) 33 minuty temu, Szyszunia napisał(a): @Kacpzyl17 rozwiązałeś problem? Może krzywa pokrywa zaworów? @Szyszunia Wymieniłem uszczelkę jeszcze raz i nie cieknie. Ezektor, odmy itp ok, ale zaczęło w innym miejscu... Prawa strona silnika gdzieś po środku zaczyna się. Na pewno nie turbo, olej spływa aż na dół po pompie sai. Te 1.8t to chyba lubią najwyraźniej ciec 😑 Edytowane 29 Października przez Kacpzyl17
przem8 Opublikowano 29 Października Opublikowano 29 Października (edytowane) 29 minut temu, Kacpzyl17 napisał(a): Te 1.8t to chyba lubią najwyraźniej ciec 😑 E tam. Tylko co 50tys trzeba uszczelkę pokrywy wymienić, a tak to susza Jak ktoś drutuje i składa wszystko na silikon zamiast dać nowe oringi i uszczelki to wychodzą potem kwiatki. Edytowane 29 Października przez przem8
Kacpzyl17 Opublikowano 29 Października Autor Opublikowano 29 Października 1 minutę temu, przem8 napisał(a): E tam. Tylko co 50tys trzeba uszczelkę pokrywy wymienić, a tak to susza Jak ktoś drutuje i składa wszystko na silikon zamiast dać nowe oringi i uszczelki to wychodzą potem kwiatki. W moim samochodzie Niemcy totalnie olali jakiekolwiek naprawy, rok temu ściągnięty. Staram się wszystko naprawiać zgodnie z sztuką. Masz może pomysł co to może ciec po prawej stronie silnika ? Głowica i blok też są zapocone.
przem8 Opublikowano 29 Października Opublikowano 29 Października Dużo możliwości nie ma. Spod pokrywy, głowicy albo spływ lub zasilanie turbo. Może to jeszcze pozostałość po starym wycieku? Jeśli głowica jest zapocona to teoria z turbo odpada.
Kacpzyl17 Opublikowano 29 Października Autor Opublikowano 29 Października (edytowane) 14 minut temu, przem8 napisał(a): Dużo możliwości nie ma. Spod pokrywy, głowicy albo spływ lub zasilanie turbo. Może to jeszcze pozostałość po starym wycieku? Jeśli głowica jest zapocona to teoria z turbo odpada. Spod pokrywy nie. Spróbuję umyć myjką i sprawdzić czy to nie jest z jakiegoś przewodu. Ale to nie może być duży wyciek bo oleju na bagnecie nie ubywa. Zdarzały się wycieki spod głowicy ? Edytowane 29 Października przez Kacpzyl17
przem8 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października 21 godzin temu, Kacpzyl17 napisał(a): Zdarzały się wycieki spod głowicy ? Raczej rzadkość. Ja się nie spotkałem i nie słyszałem.
Rekomendowane odpowiedzi