Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wibracje kierownicy i nadwozia przy przyspieszaniu w Audi A4 B7 2.0TFSI quattro Tiptronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moją A4, tak jak w tytule, podczas przyspieszania (najbardziej w górnej partii obrotów) wibruje mi całe nadwozie i kierownica, przy tym jest takie wrażenie jakby koła boksowały, podskakiwały? Opony nowe wyważone, felgi proste. Dodam też, że w momencie mocniejszego wciśnięcia gazu pojawia się głuchy stuk i po odpuszczeniu tak samo, ale nie zawsze. Do tego też mam duże wibracje na postoju, takie, że wszystkie plastiki w środku grają, dzieje się to wtedy, kiedy mam skrzynie w pozycji D, S lub R, na P wibracje też są, ale nieporównywalnie mniejsze, a w pozycji N prawie wcale ich nie czuć (wibracje zawsze są zależne od miejsca postoju, raz mniejsze, raz większe). Poduszki silnika sprawdzone i są ok, więc może poduszki skrzyni. Czy takie objawy mogą powodować same przeguby wewnętrzne, same poduszki skrzyni, a może dwie te rzeczy na raz, a może coś jeszcze innego? Jeszcze też zapomniałem dodać, że wibracje zwiększają się w zależności od obciążenia samochodu, jak jadę sam to wibracje są mniejsze, a jak w samochodzie są np. 4 osoby to już jest tragedia.