macmacius Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 mam mały problem, mam silnik 1.8 miałem auto u mechanika wymienił mi caly rozrząd, ale dzieje sie cos innego jeżeli zapale samochod to jak by przerywał , i nie ma tego przyspiezenia jak mu cisne tak jakby się dusil.co to może być ??
radi Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Hmm tak na oko to ciezko powiedziec, sa jakies bledy na VAG,po 1 sprawdz swiece i przewody,po 2 cisnienie paliwa-byc moze filter zapchany lub pompa niedomaga,po 3 przepływka,najlepiej podjedz na kompa moze cos wyjdzie.
macmacius Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Opublikowano 10 Maja 2009 no własnie jutro muszę podjechać, mam nadzieje że cos wyjdzie
gregory Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Trza Vag-a podłączyć i sprawdzić czy nie ma błędu od czujnika położenia wałka rozrządu. Jeśli przed wymianą rozrządu wszystko było ok to przyczyny szukałbym w złym ustawieniu rozrządu. Wogóle to bez VAG-a się nie da, to podstawa.
cobradd Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 a jesli objawy nie mają nic wspólnego z wymianą rozrządu to świece, przewody WN itd.
macmacius Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Opublikowano 15 Maja 2009 byłem na komputerze , świece wymieniłem ale jednak to czujnik Halla jest zle ustawiony[br]Dopisany: 14 Maj 2009, 13:04_________________________________________________czy ten czujnik jest do wyregulowania czy do wymiany?
cobradd Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 Masz może numer tego błędu? Tych czujników z tego co mi wiadomo się nie reguluje, może błąd tego czujnika ma związek z tą niedawną wymianą rozrządu.
macmacius Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Opublikowano 16 Maja 2009 niestety nie mam,elektryk mi powiedział, cczyli trzeba go wymienic??
cobradd Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 zanim zaczniesz cokolwiek wymieniać odpowiedz na podstawowe pytanie - czy twoje problemy zaczęły się po wymianie rozrządu? Bo jeśli tak to błąd czujnika Halla może być spowodowany złym ustawieniem rozrządu.
macmacius Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Opublikowano 17 Maja 2009 przed wymianą rozrządu wszystko było ok, po wymianie zaczeły się problemy. Czyli trzeba na nowo rozrząd ustawić???
cobradd Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 wracaj do tego mechaniora co ci to robił i niech sprawdzi ustawienie rozrządu
macmacius Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Opublikowano 25 Maja 2009 odebralem dzisiaj auto od tego mechanika co mi wymieniał rozrząd, i nic nie zrobił mówił że rozrząd jest w porządku i twierdzi że to może być silniczek krokowy, bo jak sie ko zapali to chodzi normalnie a jak się rozgrzeje to zaczyna przerywać. Powiedział że jeszcze raz mam jechać do elektryka.
Rekomendowane odpowiedzi