RALF76 Posted October 20 Posted October 20 tankował ktoś adblue z bańki 5L, da się tym lejkiem który jest przy bańce wlać? nie rozlewa się? czy lepiej z dystrybutora?
Solution czareq Posted October 20 Solution Posted October 20 Da się ale idzie dość wolno przez ten lejek. 1
Lukaa5 Posted October 20 Posted October 20 (edited) Nie wiem o jakim lejku mowa , leje z 10l i dołączonej rurki . Lałem też z toreb 5litrów i rurki . Nie ma problemu kilka razu trzeba przechylić żeby odpowietrzyło (toreb nie trzeba odpowietrzać) Edited October 20 by Lukaa5 1
Rob@k Posted October 21 Posted October 21 Ja jak leje to wkładam bańkę z lejkiem i robię nożem otwór w bańce od góry. Powietrze się dostaje i szybciej leci. 1
RALF76 Posted October 23 Author Posted October 23 (edited) sprawdziłem vcds i mam ok 10L adblue w zbiorniku które ma juz z 1,5 roku - czy lepiej dolać z 5L nowego aby się wymieszało czy jednak wyjeździć to stare?? Edited October 24 by RALF76
RALF76 Posted October 24 Author Posted October 24 zalane z bańki 5l plus załączony lejek/rurka - bardzo łatwo się wlewa, nic nie rozlane tylko w miarę wolno trzeba lać, sterownik odczytał dolewkę..
Recommended Posts