Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zmiana pompowtryskiwaczy z BA na AL w Audi A4 B6 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze swoją b6 1.9 awx Mianowicie poprzednie pom po wtryski z końcówką BA Po montażu pompowtryskiwacze z końcówką Al auto chodzi jak traktor dźwięk dochodzący silnika brzmi jak obrócona Panewka do tego mogę porównać po podłączeniu vcdsa w bloku 13 korekty wszystkie po 3mg na knale 23 same zera Moje pytanie brzmi czy trzeba przerabiać mapę czy to jest usterka wtryskiwaczy dodam że Jeździły do końca

Opublikowano

Wydaje mi się że i na jednych i drugich powinien chodzić normalnie o ile wymieniłeś wszystkie.

Obstawiałbym zły montaż 😉 

Opublikowano
28 minut temu, Pieterb napisał(a):

Wydaje mi się że i na jednych i drugich powinien chodzić normalnie o ile wymieniłeś wszystkie.

Obstawiałbym zły montaż 😉 

wydaje mi się ze nie każdy oring posmarowany dokładnie wyczyszczone gniazdo dokręcone na 12 nt i 270 stopni każdy wymiar prawidłowo  

Cylinder 1 Cylinder 2 Cylinder 3 Cylinder 4

333mm 245mm 153.6mm 65.4mm

wałki 20 nt 90stopni wtrysk wciśnięty na maxa i cofnięty o 180 stopni nie pierwszy raz montuje pompo wtryski i nigdy nie zdążyło się ze nie działało 

Opublikowano
40 minut temu, adrianekxxxx napisał(a):

wydaje mi się ze nie każdy oring posmarowany dokładnie wyczyszczone gniazdo dokręcone na 12 nt i 270 stopni każdy wymiar prawidłowo  

Cylinder 1 Cylinder 2 Cylinder 3 Cylinder 4

333mm 245mm 153.6mm 65.4mm

wałki 20 nt 90stopni wtrysk wciśnięty na maxa i cofnięty o 180 stopni nie pierwszy raz montuje pompo wtryski i nigdy nie zdążyło się ze nie działało

Hmm, no skoro wiesz jak i co. To może i montaż ok. Chodź żadna procedura nic nie da jak przylgnie między głowica a podkładka antyogniową nie będzie szczelne.

Wiem z kolegą zmieniał właśnie na al ale nie pamiętam teraz z jakich.

A te pompki to jakieś pewne?