Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zakup Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, przymierzam się do zakupu Audi A4. Poniżej przesyłam autko, którym jestem zainteresowany i najpewniej jutro podjadę je zobaczyć.

WWW.OLX.PL

61 900 zł: tel. tel. Model: Audi A4 S-Line Quattro Silnik: 2.0 TDI 190 KM Przebieg: 215000...

Numer VIN: WAUZZZF49GA034967

Wstępnie rozmawiałem ze sprzedawcą, natomiast zbyt wiele się nie dowiedziałem. Samochód po gradzie. Akurat z tym nie ma problemu bo zrobię go sam. Pod względem wypadkowości znak zapytania, sprzedawca nie wie.

Oczywiście wszystko to będę chciał sprawdzić na miejscu, będę ze znajomym mechanikiem. Być może wcześniej też wykupie raport VIN.

Mam kawałek drogi, ponad 200km.

Natomiast zanim się tam wybiorę i wydam pieniądze na najpewniej bezużyteczne raporty VIN, jesteście w stanie ocenić po ogłoszeniu, czy warto się w ogóle fatygować? Ewentualnie na co zwrócić uwagę?

Jest to moje pierwsze Audi. Na jakie wydatki trzeba się liczyć po zakupie samochodu z takim przebiegiem? Czy należy się w ogóle bać takiego przebiegu?

Wiem, że po zakupie przede wszystkim rozrząd i oleje itp.

Dzięki z góry za odpowiedzi :)

Edytowane przez marcin227
Opublikowano

felgi nie od niego, ma listwy progowe sline a zderzaki zwykle wiec albo ktos dokleil listwy albo byl bity dookola i ma kupione tansze zwykle zderzaki (mozna sprawdzic rozkodowujac vin, jest tu dzial w ktorym koledzy to robia). nie chce mi sie juz porownywac z innymi ale duzo bialego jakos na tym aucie. lampy z tylu ciemne i znaczek, jakis tuner tam byl :) zobacz ten raport, ew poszukaj w necie po vin zdjec innych.

koszta - rozrzad napewno. olej w skrzyni. generalnie cena nie za wysoka. wez pod uwage przebieg, jak masz zamiar duzo jezdzic to za chwile sie pojawi 3ka z przodu i nie sprzedasz tego samochodu dalej. ogolnie jak byl w miare dbany to ten przebieg mu nie straszny.

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, marcin227 napisał(a):

Na jakie wydatki trzeba się liczyć po zakupie samochodu z takim przebiegiem?

Problemy z adblue, egr z chlodniczka spalin, kolektor dolotowy zintegrowany z intercoolerem wodnym, skrzynia do remontu, rozrząd z paskiem napędzającym pompę oleju.

Najtańsze z tego to rozrząd, reszta w tysiącach żeby naprawić.

Edytowane przez przem8
  • Dzięki 1
Opublikowano
7 godzin temu, wuPiotrek napisał(a):

ma listwy progowe sline a zderzaki zwykle wiec albo ktos dokleil listwy albo byl bity

Przedni zderzak także nie s-line, więc myślę, że listwy i znaczki doklejane aby naiwnym wcisnąć wersję s-line i podwyższyć cenę.

• Dzięki 1