panfranek Opublikowano Niedziela o 00:29 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 00:29 (edytowane) Cześć, pacjent A4 B7 1.8 T BFB auto po remoncie silnika: - regeneracja głowicy (szlifowanie, wymiana tłoków) - wymiana termostatu - wymiana rozrządów (pasek i łańcuch) - nowe cewki i świece (wymieniane 2 -krotnie) - regeneracja turbospężarki Po odpaleniu zawsze są nierówne obroty (trwa to jakieś 20 sekund) po czym przeważnie ustają, bywa że silnik zgaśnie. Auto z instalacją LPG ale przejechałem po remoncie bez gazu 2000km i problem z nierównymi obrotami po rozruchu także występował. Drugi raz wystąpiło klekotanie jak na filmie (aktualnie jest ok - ale oczywistym jest, że to nie jest prawidłowa praca silnika). Co to może być? Serwis, który wykonywał remont 2 razy wymieniał mi świece (za które zapłaciłem)... bez sensu😕 Generalnie wydałem sporo kasy (blisko wartości auta) i jestem z deczka załamany Edytowane Niedziela o 00:31 przez panfranek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano Niedziela o 12:32 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 12:32 Albo dwumas się rozpadł, albo remont tak zrobiony, że panewki stukają. Po tym jak nierówno chodzi obstawiał bym panewki. Silnik na gwarancję, niech zgadują gdzie dali d*py. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano Niedziela o 13:12 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 13:12 (edytowane) Oddaj to na reklamacje, przecież po remoncie to powinno chodzic idealnie. Dziwię sie, że za swiece tym gamoniom placiles, zwłaszcza że nie pomogło. Jak po wciśnięciu sprzęgła ucichnie to dwumas, a ja bardziej obstawiam napinacz łańcucha póki co. Edytowane Niedziela o 13:12 przez przem8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucha10 Opublikowano Niedziela o 17:15 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:15 4 godziny temu, przem8 napisał(a): obstawiam napinacz łańcucha póki co. Podobny dźwięk miałem jak urwał się ślizg w napinaczu łańcucha. Tylko częstotliwość większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano Poniedziałek o 16:16 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 16:16 A może to wtryskiwacz? 🤔 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano Poniedziałek o 16:40 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 16:40 A to diesel, że zepsuty wtryskiwacz stuka jak poyebany? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano Wtorek o 12:15 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 12:15 W dniu 10.11.2024 o 14:12, przem8 napisał(a): Jak po wciśnięciu sprzęgła ucichnie to dwumas No właśnie sprawdzałem Twoje wskazówki i po wciśnięciu sprzęgła nadal trzaska. Myślisz, że po tym teście sprzęgło można wykluczyć? Jadę jutro do tego warsztatu porozmawiać jak oni to widzą. Silnik naprawiany 4 miesiące temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano Wtorek o 12:54 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 12:54 Jak się zagrzeje to też nie ma różnicy po wciśnięciu sprzęgła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi