Medusa91 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Witam zamontowałem system android auto oraz kamere cofania do a4 b8 lift, wszystko działa dobrze tylko zauważyłem że po około 2km jazdy gdy wrzuce wsteczny to włącza sie kamera na sekunde, gaśnie i wyskakuje kontrolka z żarówką wstecznego (że sie spaliła). Gdy zgasze auto i odpale to nagle wszystko działa (światło i kamera), i po dłuższej chwili (np. 2km) jest to samo. Auto może stać odpalone nie ruszając sie i też to sie dzieje. Wie ktoś może o co może chodzić? może sterownik wykrywa jakieś większe obciążenie na przewodach od żarówki i rozłącza tam zasilanie? Jeśli tak to macie pomysły jak to naprawić? Kamera jest podłączona dosłownie do żarówki ( przewód który idzie już do samego gniazda żarówki ) oraz kamera podłączona pod filtr
Muskel1 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Żarówki są sterowane sygnałem PWM. Możesz na próbę zainstalować taki adapter. https://www.amazon.de/Dewin-Gleichrichter-12V-Rückfahrkamera-Leistungsrelais-Gleichrichter/dp/B07R5TK88F/ref=asc_df_B07R5TK88F?mcid=8d649790970331ea8f0f27fd9612cd4c&th=1&psc=1&tag=googshopde-21&linkCode=df0&hvadid=697037059107&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=3442381484853062565&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9043616&hvtargid=pla-936089882132&psc=1&gad_source=1
Medusa91 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu No coś podobnego już mam zamontowane właśnie
Medusa91 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu https://diolut.pl/samochodowy-filtr-przeciwzakloceniowy-f7a-n-abasco-p-15162.html?srsltid=AfmBOorXY1cFF6dWY1xiJ_yd_f_K__Bb4ff70XYRESjAF7OUmxUlIW06 @Muskel1takie coś konkretnie
Muskel1 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Nie taki. Podałem Ci link wyżej. Adapter ten jest stabilizatorem napięcia, gdyż tak jak już wyżej napisałem, żarówki sterowane są sygnałem PWM.
Medusa91 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Dobra, spróbuje dostać taki filtr co wysłałeś i będę pisać jakie są efekty.
Rekomendowane odpowiedzi