kristof2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Witajcie, szukam dobrego zakładu (warsztatu) który robi naprapwe auta po gradobiciu bez szpachlowania, lakierowania . czy ktos z was kiedys robił auto (gradobicie, wgniecenia) tą metodą? interesuje mnie efekt koncowy czy faktycznie da rade to usunac (zrobic) oraz jakis namiar gdzie jest profesjonalizm a nie amatorka. nie interesuje mnie zestaw naprawczy z allegro lub roznego rodzaju metody wlasne o jakims schladzaniu, czy podgrzewaniu lakieru ( bo to zwykly badziew). jesli ktos moze pomoc to dajciee znać z góry dzieki . pozdro4all .
ALBINEK Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Obawiam się że nie ma szans bez standartowej naprawy ze szpachlą i lakierowaniem.Wgnieciona blacha jest rozciągnięta i wypchnięcie jej lub odessanie nic nie da do zwiększyła swoją objętość.
kepasa Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 dokładnie, te magnetyczne wyciągarki na pewno nie zniwelują uszkodzeń...
iwadrian Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Koledzy powyżej mają rację: punktowe wgniecenia (takie jak np. po gradobiciu) to niestety tylko klepanko, gipsik itd.
GRazny Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 nie robiłem ale google zwraca sporo: http://www.google.pl/search?source=ig&hl=pl&rlz=1G1GGLQ_PLPL319&=&q=po+gradobiciu+lakieru&btnG=Szukaj+w+Google&meta=lr%3D&aq=f&oq= a tu dla niedowiarków: http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=23045
iwadrian Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Od kilku dobrych lat pracuję jako blacharz, lakiernik samochodowy Naprawiałem wiele aut i stosowałem wiele sposobów na usuwanie wgnieceń i tak naprawdę zależy indywidualnie od rodzaju uszkodzenia,stopnia odkształcenia, naciągnięcia materiału,kształtu elementu itd. jakim sposobem naprawić dane uszkodzenie.Czasem wystarczy uderzyć ręką w odpowiednie miejsce lub wypchnąć,czasem klepać, bańkować, w większości przypadków jeżeli chcemy aby po naprawie nie było żadnych śladów trzeba delikatnie przyszpachlować a w najgorzym wypadku konieczna jest wymiana uszkodzonego elementu. Dlatego najlepiej jest udać się do fachowca a on już powinien wiedzieć jak to profesjonalnie naprawić.
ALBINEK Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Nic dodać nic ując ,a google to co pokazują Reklama dżwignią handlu.Na fotkach wygląda to nieżle ale musze zobaczyć na własne oczy to uwierze :no:
Rekomendowane odpowiedzi