checiuu Opublikowano Piątek o 08:57 Opublikowano Piątek o 08:57 Witam, mam błąd światła drogowego w lewej lampie full led w Audi S4 B9, ale od początku. Auto przypłynęło z Kanady z uszkodzonymi obiema lampami przednimi, po zakupie lamp europejskich okazało się że moduły zostały zalane i również potrzebują wymiany. Po wymianie modułów prawa lampa świeci bez zarzutów na światłach drogowych i światłach mijania, natomiast lewa lampa świeci tylko na światłach mijania, po włączeniu świateł drogowych wyskakuje komunikat "lewe światło drogowe niesprawne, patrz instrukcje obsługi" po podłączeniu pod komputer błąd się na nim wyświetla, po skasowaniu błędu pojawia się ponownie. W ramach sprawdzenia zamieniłem miejscami moduły w lampach oraz wymieniłem lampę lecz błąd tak jak występował tak wciąż występuje. Jak myślicie czy to może być kwestia kodowania czy problem może leżeć w wiązce elektrycznej? Będę próbował jeszcze zamienić miejscami bezpieczniki żeby wykluczyć każda ewentualność. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdro 😉 VID20241221102627.mp4
Rozwiązanie checiuu Opublikowano Piątek o 11:02 Autor Rozwiązanie Opublikowano Piątek o 11:02 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny auto-scan z VCDS. Dobra, temat do zamknięcia. Okazało się, że przy uszkodzeniu lampy musialo dojść również do jakiegoś zwarcia przez co spalił bezpiecznik.
Rekomendowane odpowiedzi