Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Adblue w Audi A4 B9 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Audi A4 B9 2016 2.0 TDI 

Mam błąd P20E8, z tego co wyczytałem najprawdopodobniej należy wymienić sterownik, tym bardziej, że błąd pojawił się w trakcie długiej trasy z Niemiec w kompletniej śnieżycy.

W ASO powiedzieli mi że mam sterownik: 4M0907355H, z tego co czytałem na forum to można włożyć do tego auta nowszy sterownik np. 4M0907355D bo ma poprawioną właśnie szczelność.  No i znacznie łatwiej go zdobyć w używce i jest w lepszej cenie.

Gość który ma takie sterowniki na allegro twierdzi, że aby wstawić sterownik z D na końcu, gdy obecnie jest z H na końcu, to należy wówczas cos przeprogramować i nie zadziała po prostu to jak plug and play.

Jest mi w stanie ktoś powiedzieć czy to prawda ? (gość powiedział to na podstawie tego co Mu mówili klienci, więc nie mogę tego traktować jako pewnik.

Dodam VIN auta: WAUZZZF44GA065785.

Dziękuję za pomoc.

image.png

image.png

Edytowane przez okoo
Opublikowano

Jeżeli sterownik nie był u ciebie nigdy wymieniany, to na pewno w tym roczniku nie masz sterownika z indeksem H.

Opublikowano

Witam

Zaintrygowałeś mnie tym, że nie mogę mieć sterownika z indeksem H i zadfzwoniłem jeszcze raz do ASO i miły Pan podał mi numer części  i tym razem podał z indeksem F. 

Wobec tego jakie mogę włożyć sterowniki skoro mam F ?

Opublikowano

Sprawdź najpierw jaki masz fizycznie (a nie w katalogu w ASO) zamontowany, bo to wielka różnica.

Opublikowano

No w sumie dobry pomysł, sprawdzę i się wtedy odezwę.

Dziękuje.

Opublikowano

Wejdź pod auto, odkręć osłonę i zrób fotkę. Góra 15 min roboty i masz pewność.