Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szukam kogoś do wystrojenia Audi A4 B6 1.8T BFB LPG po logach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, jest tu jeszcze ktoś kto się tym zajmuje?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, bazz2 napisał(a):

Tak jak w temacie, jest tu jeszcze ktoś kto się tym zajmuje?

Dużo osób potrafi to zrobić. Jak masz czym odczytać korekty ze sterownika silnika, kabel do obsługi sterownika LPG, laptop ze sprawną baterią i dostępem do internetu podczas jazdy to można to zrobić nawet zdalnie i takie osoby tutaj są.

Jaki masz sterownik LPG?

Edytowane przez pelonek1
Opublikowano

Próbowałem wiele razy, niestety prawda jest taka że nie zastąpi to regulacji na żywo w aucie, nawet najlepszy internet z telefonu przy połączeniu zdalnym zrywa, szatkuje w trakcie jazdy i strojący ma pokaz slajdów co uniemożliwia poprawne strojenie.

Opublikowano

Zawsze można potem dolizać po przesłanym logu 2+33 ale to żmudna robota i nie ma się wpływu na to jak jeździ kierownik ale i tak będzie to lepiej wystrojone niż większość tych samochodów po wizycie w warsztacie specjalizującym się w lpg.

Opublikowano
8 godzin temu, pelonek1 napisał(a):

Dużo osób potrafi to zrobić. Jak masz czym odczytać korekty ze sterownika silnika, kabel do obsługi sterownika LPG, laptop ze sprawną baterią i dostępem do internetu podczas jazdy to można to zrobić nawet zdalnie i takie osoby tutaj są.

Jaki masz sterownik LPG?

Z wymienionych rzeczy to wszystko jest, co do internetu to aktualnie mieszkam na wsi aczkolwiek mam pełny zasięg LTE / łapie 5g. Sterownik to stag 200 gofast, reduktor kme gold, wtryski ac-w02 bfc.

8 godzin temu, przem8 napisał(a):

Zawsze można potem dolizać po przesłanym logu 2+33 ale to żmudna robota i nie ma się wpływu na to jak jeździ kierownik ale i tak będzie to lepiej wystrojone niż większość tych samochodów po wizycie w warsztacie specjalizującym się w lpg.

No właśnie zakładów w mojej okolicy mam już dosyć.

Opublikowano

Prześlij najpierw logi na benie 2+33, 115+118 i 3+20 żeby zobaczyć czy wszystko jest dobrze na benzynie, a potem log na gazie 2+33 z różnych obciążeń podczas jazdy i z pedałem w podłodze od 1,5tys do odciny.

Sterownik masz mocno przestarzały.

Opublikowano
30 minut temu, przem8 napisał(a):

Prześlij najpierw logi na benie 2+33, 115+118 i 3+20 żeby zobaczyć czy wszystko jest dobrze na benzynie, a potem log na gazie 2+33 z różnych obciążeń podczas jazdy i z pedałem w podłodze od 1,5tys do odciny.

Sterownik masz mocno przestarzały.

Co do sterownika to niestety wiem, taki już był, ale czy jest sens go zmieniać? Gaz miałem ustawiany przez jednego z użytkowników forum który robił mi też mapę, wszystko chodziło ładnie do momentu ostatniego przeglądu LPG u gaziarza, trwała jeszcze gwarancja, zmienił mi filtry na inny typ (te w plastikowej puszce) i zaczęło przerywać, jeździłem do niego dwa razy na "poprawki" i jest gorzej niż na początku, auto szarpie przy bucie. 

Logi zrobię w wolnej chwili, raczej bliżej weekendu bo pogoda się poprawia to i śnieg zniknie z dróg.

Opublikowano

Dziwne, że po zmianie filtrów dzieją się takie rzeczy. Może źle zamontował filtr fazy ciekłej i masz spadki ciśnienia gazu? :P

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, przem8 napisał(a):

Dziwne, że po zmianie filtrów dzieją się takie rzeczy. Może źle zamontował filtr fazy ciekłej i masz spadki ciśnienia gazu? :P

Grzebał też coś jeszcze przy mapie LPG i zmienił 2 przewody bo trzeba było je inaczej ułożyć ponieważ te filtry są większe i nie mieściły się w poprzednim miejscu, filtr fazy ciekłej niedawno zmieniałem sam i bez zmian.

Edit: chyba że problemem jest reduktor, instalacja ma przejechane jakieś 60kkm

Edytowane przez bazz2
Opublikowano
58 minut temu, bazz2 napisał(a):

jest gorzej niż na początku, auto szarpie przy bucie

To go nie butuj za mocno bo te głowice euro 4 wcale takie nieśmiertelne nie są.

Ile masz na LPG przejechane? Zapłon nie wypada w momencie jak szarpie pod butem?

Opublikowano
2 minuty temu, pelonek1 napisał(a):

To go nie butuj za mocno bo te głowice euro 4 wcale takie nieśmiertelne nie są.

Ile masz na LPG przejechane? Zapłon nie wypada w momencie jak szarpie pod butem?

Nie butuje, chodziło mi o to że przy mocnym dodaniu gazu jest szarpnięcie. Jak napisałem wyżej instalacja ma jakieś 60kkm, q co do wypadania zapłonu to byłoby to chyba zapisane w błędach silnika w vcds? Jeśli tak to nic takiego się tam nie pojawiło.

Opublikowano

Sprawdź jakie masz ciśnienie gazu i jak bardzo spada podczas jazdy. 

Czyli teraz masz założony 1 filtr fazy lotnej odstojnikowy z wymiennym wkładem? 

Opublikowano
3 minuty temu, przem8 napisał(a):

Na rozgrzanym silniku na postoju ciśnienie to 1.2, sprawdzę podczas jazdy jak się zachowuje, dysze mam 3.2mm czyli max dla tych wtrysków.

Co do filtra to mam 2, listwa jest zasilona z dwóch stron.

Opublikowano
33 minuty temu, bazz2 napisał(a):

co do wypadania zapłonu to byłoby to chyba zapisane w błędach silnika w vcds?

Niekoniecznie, sprawdź w grupie 15 i 16 podczas przerywania.

Opublikowano
23 minuty temu, bazz2 napisał(a):

Co do filtra to mam 2, listwa jest zasilona z dwóch stron

To ile masz mocy, że masz dwa odstojniki? 

Można było dać jeden z podwójnym wyjściem, chyba że moc grubo ponad 200kuni to wtedy dwa filtry mają sens bo są za duże spadki. Przerabiałem to u siebie kiedyś. Osobiście jestem zwolennikiem zwyklych filtrów z bulprenem albo włókno szklane.

Opublikowano
12 minut temu, pelonek1 napisał(a):

Niekoniecznie, sprawdź w grupie 15 i 16 podczas przerywania.

Podglad podczas jazdy? Czy te grupy się loguje?

8 minut temu, przem8 napisał(a):

To ile masz mocy, że masz dwa odstojniki? 

Można było dać jeden z podwójnym wyjściem, chyba że moc grubo ponad 200kuni to wtedy dwa filtry mają sens bo są za duże spadki. Przerabiałem to u siebie kiedyś. Osobiście jestem zwolennikiem zwyklych filtrów z bulprenem albo włókno szklane.

Było tak już jak auto było w serii, teraz był klasyczny chip 1.8t czyli prawy IC + wtryski z Bexa więc okolice 200 koni. Rzekomo te odstojnikowe lepiej filtrują, powrócić do starych filtrów?

Opublikowano
21 minut temu, bazz2 napisał(a):

Podglad podczas jazdy? Czy te grupy się loguje?

Podczas jazdy logujesz 15 i 16 i patrzysz albo zapisujesz.

Opublikowano
55 minut temu, bazz2 napisał(a):

Rzekomo te odstojnikowe lepiej filtrują, powrócić do starych filtrów?

Każdy ma swoje zdanie na ten temat. Jak się trafi syf to odstojnik nie pomoże. U mnie odstojnik z alexa przepuszczał substancje oleiste i zawsze wyjście z filtra było brudne. Poza tym upierdliwe przy serwisie jak dla mnie, jeszcze zależy w jakim miejscu zamontowane.

Opublikowano
7 godzin temu, pelonek1 napisał(a):

Podczas jazdy logujesz 15 i 16 i patrzysz albo zapisujesz.

I przyznaję Ci rację, pojawił się missfire, za każdym razem na 4 biegu, najpierw na 1 potem 3 a na końcu 2 cylindrze.

8 godzin temu, przem8 napisał(a):

Na 3 biegu i około 130km/h ciśnienie spadło do 1.04

Ciemno już i nie mam nikogo do obsługi laptopa, logi zrobię w weekend.

Opublikowano
Godzinę temu, bazz2 napisał(a):

I przyznaję Ci rację, pojawił się missfire, za każdym razem na 4 biegu, najpierw na 1 potem 3 a na końcu 2 cylindrze.

Logi kompletne zrób jak Ci @przem8 wyżej pisał bo może z LPG jest wszystko w porządku a głowica mówi pa pa.

Na PB też wypada zapłon?