Artur8505 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Mam taki problem, mianowicie po zrobieniu za jednym zamachem dłuższej trasy,czasami na biegu jałowym falują mi obroty,czuć że delikatnie telepie buda itp. tyle że nie jest to zawsze. Rozrząd zmieniany 25 tys.temu,po wymianie aż do tej pory było ok. Czyżby się przestawił samoczynnie? Czujnika żadnego póki co nie wymieniałem. Adaptacje przepustnicy robiłem, z podniesieniem obrotów vcdsem mam problem, bo auto ma LPG i jak mam podłączony komputer gazu normalnie w aucie, to nie mogę podłączyć laptopa przez vcds, po prostu nie mam dostępu do sterowników, vcds glupieje. Dopiero fizyczne odpięcie komputera gazu pozwala mi na łączenie ze sterownikami, ale nic nie mogę sprawdzić na odpalonym aucie. Jakieś sugestie?
przem8 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Masz sterownik lpg podpięty pod obd i włączoną autoadaptacje. Jeśli przełączysz na benzyne to powinien się połączyć, a jeśli nie to trzeba w sterowniku lpg wylaczyc to "dobrodziejstwo". Edytowane 7 godzin temu przez przem8
Artur8505 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 54 minuty temu, przem8 napisał(a): Masz sterownik lpg podpięty pod obd i włączoną autoadaptacje. Jeśli przełączysz na benzyne to powinien się połączyć, a jeśli nie to trzeba w sterowniku lpg wylaczyc to "dobrodziejstwo". Czyli programem i kablem do sterownika gazu wyłączyc auto adaptacje?tyle że jak mam fizycznie podpięty sterownik do samochodu, to robi ma bałagan z vcdsem, nic nie idzie kodować lub odczytywać błędów
przem8 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Wyłączyć funkcje połączenia z obd samochodu w programie gazowym. Edytowane 6 godzin temu przez przem8
Artur8505 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 8 minut temu, przem8 napisał(a): Wyłączyć funkcje połączenia z obd samochodu w programie gazowym. Ok,dzieki
Rekomendowane odpowiedzi