Opublikowano 26 Lutego 20251 r Witam, mam problem z doładowaniem silnika, wyskakuje błąd P0299 Turbo seryjne, auto AUDI A4 B6 1.8T BFB w aucie sztywny tip, IC, wieksze wtryski 440cc Co zostało sprawdzone? - szczelność, - n75, pierwsze ori, potem pierburg montowany (log poniżej robiony na pierburgu), - dv sprawna, - zawory pod kolektorem ominięte, - strona ciepła turbo nie popękana - odma sprawna, LOGI: 114+115+118 Log #918813 LOG.TUNEZILLA.COM mapa do poprawy, czy turbo jednak szczelone? bo nic innego już mi do głowy nie przychodzi
Opublikowano 26 Lutego 20251 r Turbo górą niedoładowuje, wysterowanie na maksa n75 i stąd błąd. Do poprawy program albo jaka hybryda i zmiana softu. Edytowane 26 Lutego 20251 r przez przem8
Opublikowano 26 Lutego 20251 r Autor 20 minut temu, przem8 napisał(a): Turbo górą niedoładowuje, wysterowanie na maksa n75 i stąd błąd. Do poprawy program albo jaka hybryda i zmiana softu. logi 115+118 Log #918904 LOG.TUNEZILLA.COM turbo ori, log robiony na pierburgu polecany przez grupe sztangę sprawdzałem to od 0,3 sie pomału otwiera a pełne otwarcie 0,6 znajomy który robi mi program twierdzi ze turbo albo pękniecie albo WG wedlug informacji w internecie, moja turbina w peaku powinna miec Peak od 1.4/ 1.5
Opublikowano 26 Lutego 20251 r Seryjne turbo k03 nie dmuchnie górą więcej niz 0,6bara. 18 minut temu, Lukasz18t napisał(a): Peak od 1.4/ 1.5 Głupota, a po drugie to u Ciebie zadane doładowanie nie przekracza 0,96bara więc jak niby ma więcej osiągać?
Opublikowano 26 Lutego 20251 r Autor 48 minut temu, przem8 napisał(a): Seryjne turbo k03 nie dmuchnie górą więcej niz 0,6bara. Głupota, a po drugie to u Ciebie zadane doładowanie nie przekracza 0,96bara więc jak niby ma więcej osiągać? tutaj podsyłam logi z tego co pamietam z inna mapa i chyba ori n75, w peaku 1.1, nawet 1.2 Log #918931 LOG.TUNEZILLA.COM albo próbować jeszcze może zmienić n75 na ori, bo pierburg potrzebuje podobno wiecej % ale tu niech sie juz wypowiedzą tunerzy jaka jest róznica miedzy turbo z bfb, a bex? Edytowane 26 Lutego 20251 r przez Lukasz18t
Opublikowano 26 Lutego 20251 r 9 minut temu, Lukasz18t napisał(a): albo próbować jeszcze może zmienić n75 na ori, bo pierburg potrzebuje podobno wiecej % ale tu niech sie juz wypowiedzą tunerzy Nic Ci tu nie da. 9 minut temu, Lukasz18t napisał(a): tutaj podsyłam logi z tego co pamietam z inna mapa i chyba ori n75, w peaku 1.1, nawet 1.2 Niecałe 1,1, a widzisz różnice? Zadane jest wyższe więc aktualne podąża za zadanym. NIe rozumiesz podstaw. 11 minut temu, Lukasz18t napisał(a): jaka jest róznica miedzy turbo z bfb, a bex? Wirnikiem. Popraw soft i będzie to jeździć jeszcze ale mocy to więcej w życiu nie uzyskasz na tej suszarce. Przerost formy nad treścią, tipy, sripy, wydajne wtryskiwacze, a turbo dziad.
Opublikowano 26 Lutego 20251 r Autor 2 minuty temu, przem8 napisał(a): Popraw soft i będzie to jeździć jeszcze ale mocy to więcej w życiu nie uzyskasz na tej suszarce. Przerost formy nad treścią, tipy, sripy, wydajne wtryskiwacze, a turbo dziad. czyli moje turbo więcej nie wyciśnie, a na podstawie numeru można sprawdzić jakieś dane producenta? bo szukam po necie i nie mogę nigdzie tego namierzyć ?
Opublikowano 26 Lutego 20251 r 1 minutę temu, Lukasz18t napisał(a): czyli moje turbo więcej nie wyciśnie Nie wyciśnie i na żadne dane producenta nie licz, że znajdziesz.
Opublikowano 26 Lutego 20251 r 44 minuty temu, Lukasz18t napisał(a): czyli moje turbo więcej nie wyciśnie Stroiciela zmień i powinno wszystko wrócić do normy.
Opublikowano 27 Marca 20251 r Autor tak odkopuje ten temat, bo jak narazie nie mam czasu ogarnać, ale ile na tym turbo da rade wyciągnąć HP bo wtryski 440 cc i nw czy zmienic na mniejsze i wrócić do seri czy na tych wtryskach coś pociągnać, zeby nie było bledu
Opublikowano 27 Marca 20251 r Trzeba zrobić poprawny program i nie bedzie błędu, k03 nie utrzyma takiego doładowania do odcinki, jedź do fachowca który to robił niech odda kase i wgra serie i jedz do kogoś kto ma pojęcie o strojeniu.