Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pompa paliwa w Audi A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam może ktoś będzie wiedział za co odpowiada ten dinks, przy demontażu złamałem i teraz auto odpala i gaśnie

20250302_193127.jpg

niestety problem stał sie wiekszy auto przedtem awaryjnie odpalało na gazie i jezdziło normalnie teraz wyzioneło ducha nie dopala ani na jednym ani na drugim paliwie bezpieczniki przekazniki sprawdzone ale jest mnóstwo błedów i kazdy z nich to zwarcie z masą czyżbu ecu wyzineło ducha????

image.png

image.png

Opublikowano (edytowane)

O ile mi wiadomo po zdjęciach z Internetu ta pompa paliwowa nie ma takiego czegoś co pokazujesz.

Na pompie o ile dobrze widzę masz wyjście na paliwo i dwa piny do prądu, zrób zdjęcie co połamałeś.

Ciężko powiedzieć, bo to zależy co aktualnie i gdzie cos robiłeś przy samochodzie.

Część błędów sugeruje że coś odłączyłeś (elektryka) i źle podpiąłeś lub uszkodziłeś jakiś przewód od pompy paliwa lub odpowiadające za podawanie paliwa ewentualnie spalił się jakiś bezpiecznik ale teraz to wróżę różdżką 🙂

Edytowane przez sebamaz
dodanie info
Opublikowano
10 minut temu, sebamaz napisał(a):

O ile mi wiadomo po zdjęciach z Internetu ta pompa paliwowa nie ma takiego czegoś co pokazujesz.

Na pompie o ile dobrze widzę masz wyjście na paliwo i dwa piny do prądu, zrób zdjęcie co połamałeś.

Ciężko powiedzieć, bo to zależy co aktualnie i gdzie cos robiłeś przy samochodzie.

Część błędów sugeruje że coś odłączyłeś (elektryka) i źle podpiąłeś lub uszkodziłeś jakiś przewód od pompy paliwa lub odpowiadające za podawanie paliwa ewentualnie spalił się jakiś bezpiecznik ale teraz to wróżę różdżką 🙂

słuchaj mam 2szt. a4 quattro 1.8tbfb jedna jest b6 druga b7 w jednej pompa paliwa jest z jednym wyjsciem bo wymieniałem sam wkład ,tak mam w b6 i taki sam wkład kupiłem myslac ze podejdzie do b7,jednak jest inny w b7 mam całkiem inny kosz inny wkład pompa jest z dwoma wyjsciami taka jak na zdjeciu , zamiast sprawdzic co przyszło najpierw rozebrałem i przy okazji ułamełem własnie to co zaznaczone teraz bryka nie odpala znaczy che odpalic ale gasnie , to z błedami już opanowane 

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś coś podobnego widziałem w jakieś pompie i była tam kulka że sprężynką, tak jakby jakiś zawór zwrotny by nie cofało się paliwo. Tak siebie to tłumaczyłem.

Ale czy tutaj jest takie coś nie wiem.

Mam jeszcze starą swoją pompę to zobaczę wieczorem ale zdaje się u mnie była inna niż na twojej fotce.

Edytowane przez Pieterb