bercik_2003 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Cześć, Panowie pomocy w ogarnięciu tematu pojawiającego się błędu dot. miernika masy powietrza. Zaznaczę że - jest założony nowy filtr powietrza - wyczyściłem przepustnicę i jest ok - wyczyściłem EGR i jest ok - dałem oczywiście nowe uszczelki - wszystko jest szczelne na pozostałych połączeniach - podmieniłem również inny czujnik masy powietrza i dalej było to samo (czujnik używany, podobno sprawny) Może ktoś na podstawie załączonych fotek coś wyczyta więcej niż ja. Z tego co widzę i po kasowaniu tego błędu to występuje on zawsze przy dużych prędkościach kiedy jadę autostradą. Audi A4 B8 TDI CAGA Fotka czujnika masy powietrza tego zaraz za filtrem powietrza w załączeniu.
Langista Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu No to masz ten drugi nie sprawny, wartość prawie trzy krotnie przekraczającą wymaganą to nie jest sprawna przepływka. Jakie masz wartości w bloku z przepustnicą?
bercik_2003 Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu Z chęcią wkleję te wartości w ten temat ale jak byś mi pomógł i krótko opisał w jaki sposób tego dokonać. to będę wdzięczny. A powiedz mi jeszcze co to za "drugi niesprawny" - czujnik ?
bercik_2003 Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) Mój błąd, te pierwsze fotki to były z zastępczej przepływki a tutaj wklejam z dziś z moje starej przepływki do której wróciłem. Jest ten sam błąd. Edytowane 13 godzin temu przez bercik_2003
Rob@k Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) Ta przepływka też jest uszkodzona. Edytowane 13 godzin temu przez Rob@k
Rekomendowane odpowiedzi