Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otrzymałam wycenę szkody z ubezpieczalni na częściach zamiennych. Rozeznanie zrobili że zdjęć. Pomoże mi ktoś zerknąć czy ta wycena jest wiarygodna ? W aso przez telefon Pan mi powiedział że magik to wyceniał. Napęd quatro jest uszkodzony, oś i jakiś olej z tyłu wyleciał ponadto to co widać na zdjęciach. Samochód jest cały zarysowany plus przód ponieważ wpadł w poślizg i obijał się o płot. Pomoże ktoś. Ubezpieczalnia wyceniała szkodę na 23 tysiące. 

IMG_0807.jpeg

IMG_0798.jpeg

IMG_0810.jpeg

IMG_0835.jpeg

Opublikowano

Jak ze zdjęć? To rzeczoznawca nie przyjechał na oględziny? Powiedz co to za ubezpieczalnia to będziemy omijać szerokim łukiem :)

Oddaj brykę do ASO, niech naprawią i wystawią fakturę ubezpieczalni.

Opublikowano
15 minut temu, marny88 napisał(a):

Jak ze zdjęć? To rzeczoznawca nie przyjechał na oględziny? Powiedz co to za ubezpieczalnia to będziemy omijać szerokim łukiem :)

Przecież to jedna z opcji w chyba każdym towarzystwie ubezpieczeniowym. To się nazywa szybka likwidacja szkody.

@Kasia111111 faktycznie ktoś tutaj odleciał przy kosztorysie. Ale tam siedzą ludzie którzy nie są rzeczoznawcami i dlatego są takie kwiatki. Proponowałbym oddać auto do serwisu na naprawę bezgotówkową.

Opublikowano

To się nazywa polowanie na jelenia ;) Paskudnie to rozprute nadkole wygląda, po naprawie nawet w ASO to będzie pierwsze miejsce które skoroduje w tym aucie. Na Twoim miejscu wyceniłbym naprawę w AUDI i zażądał takiej kwoty od ubezpieczalni, a auto sprzedał i kupił bezwypadkowe :)

Jak ubezpieczalnia odmówi to oddaj na naprawę bezgotówkową do ASO z oc sprawcy, wtedy bedą musieli zapłacić 

Opublikowano (edytowane)

Koło jest wyrwane nie widać tutaj na zdjęciach. Rzeczoznawca był. I tak wycenili. Auto jest skierowane do aso. Pani w aso mi powiedziała że jak naprawa przewyższy koszt samochodu to ubezpieczalnia uzna szkodę całkowitą. Czy tak naprawdę jest?  Jest to Warta. Za blacharkę policzyli 3000 zł. Cały napęd quatro jest do wymiany. Nie znam się na tym. Trochę się martwię że mnie oszukają. 

Edytowane przez Kasia111111
Opublikowano

Tego się właśnie obawiałem że koszt naprawy może przekroczyć wartość auta, wtedy powinni Ci wypłacić całą kwotę, pytanie ile to będzie. Poczekaj na wycenę z ASO i uderz do jakiejś kancelarii która zajmuje się dochodzeniem roszczeń ubezpieczeniowych. To zazwyczaj byli ludzie z ubezpieczeń którzy znają się na tym i pomogą odzyskać maksymalną kwotę za auto. Daj znać na ile Audi wyceni naprawę.

Opublikowano

Ok napisze jak dostanę wycenę :) 

Opublikowano

Nie powinno przekroczyć wartości pojazdu, martwi mnie jedynie blacharka za 3000, gdzie ja tam widzę napraw blacharskich za 15 000 😅

Opublikowano
10 godzin temu, Kasia111111 napisał(a):

Auto jest skierowane do aso

Bardzo dobra decyzja w tym przypadku.

ASO niech naprawia od A-Z i potem wystawia fakture.

Opublikowano

Bierz kase i sprzedaj wrak, to juz nie bedzie to auto po naprawie co było przed.

Teraz rzeczowa wycena z ASO i pisemko do ubezpieczalni, będą się opierać to sprawa do sądu.