soszka2 Opublikowano Czwartek o 06:34 Opublikowano Czwartek o 06:34 Cześć, Mam standardowe zawieszenie 1BA i teraz pytanie czy montować same sprężyny czy już lepiej dorzucić do amorków? Czy po zmianie samych sprężyn prócz obniżenia jest odczuwalne usztywnienie auta?
Norezi Opublikowano Czwartek o 14:29 Opublikowano Czwartek o 14:29 Jak obniżysz przypuśćmy 30-40mm samymi sprężynami bez zmiany amortyzatorów to może się zdarzyć tak że ten amortyzator nie będę funkcjonował tak jak powinien i w takim zakresie w jakim został projektowany. Może być że nie będzie pracował wcale, będzie się zużywał sporo szybciej. Wraz ze zmianą sprężyn zmień też amortyzatory na o takie o prawidłowym skoku tłoka. Nigdy nic w połowie, zawieszenie to nie tylko sprężyna. Przed obniżeniem warto też poluzować trochę wahacze i skręcić spowrotem na nowej sprężynie.
Lukaa5 Opublikowano Czwartek o 23:36 Opublikowano Czwartek o 23:36 Większość eibach jest projektowana pod standardowy amortyzator . To jest sprężyna progresywna będzie twardziej przy większych naciskach , w moim poprzednim aucie miałem -20mm albo -30 i na delikatnych wybojach pracowało lepiej niż seria . Jak chcesz żeby było twardziej wymień amortyzatory na gazowe. Cikawe jak się sprawdzi w b9.
soszka2 Opublikowano Piątek o 05:49 Autor Opublikowano Piątek o 05:49 6 godzin temu, Lukaa5 napisał(a): Większość eibach jest projektowana pod standardowy amortyzator . To jest sprężyna progresywna będzie twardziej przy większych naciskach , w moim poprzednim aucie miałem -20mm albo -30 i na delikatnych wybojach pracowało lepiej niż seria . Jak chcesz żeby było twardziej wymień amortyzatory na gazowe. Cikawe jak się sprawdzi w b9. Jest chyba tak jak piszesz Nawet sam producent pisze że te sprężyny są pod standardowy amor no chyba że chcesz bardziej sportowo to zaleca wymiane np. na billsteina
Rekomendowane odpowiedzi