Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Carplay z Aliexpress do Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś posiada zamontowany carplay kupiony z aliexpress, w razie potrzeby wyślę dokładny link. Ogółem bajer fajny tylko u mnie jest problem z konfiguracją. Gdyż łącząc się przez wifi z modułem i bluetooth modułu wszystko działa oprócz dźwięku, ogólnie Spotify się otwiera i zawartość Spotify, tytuły itp też. Ale dźwięk jest dopiero w przypadku jak połącze bluetooth z samochodem. Ale wtedy na ekranie nie wyświetla rzeczy co wcześniej. Ale Janosik np albo mapy działa w obu przypadkach. Czy ktoś miał podobny problem ? Korzystam z telefonu z Androidem jak coś. Prosiłbym o pomoc w konfiguracji aby wszystko działało jak powinno. Radio 3g high/+

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mógłbyś podesłać jakiś link .

Opublikowano

Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 
854,18zł | Bezprzewodowy interfejs CarPlay Android Auto dla Audi A4 B8 A5 Q5 2009-2015 z funkcjami AirPlay Mirror Link Car Play
https://a.aliexpress.com/_EJL0y1q

Opublikowano

Właśnie zastanawiam się nad kupnem takiego . Ewentualnie za 1200 zł można kupić całą nową stację multimedialną , która będzie obsługiwana dotykowo . 

https://pl.aliexpress.com/item/1005008605311894.html?pdp_npi=4%40dis!PLN!1 193%2C72 zł!965%2C59 zł!!!309.47!250.33!%40211b819117449615593451121e7122!12000045921180972!sh!PL!0!X&spm=a2g0o.store_pc_allItems_or_groupList.new_all_items_2007523611280.1005008605311894&gatewayAdapt=glo2pol

Wariant z samym modułem wydaje mi się bezpieczniejszy . Nie wiem tylko czy mając telefon z Androidem 15 będę mógł się łączyć bezprzewodowo na tym module .  Chce też podłączyć lepszą szerokokątną kamerę .

Opublikowano

Ja już opanowałem sytuację, winny może być poprostu telefon . I czasami nie trybi i z opóźnieniem włączy Spotify, dźwięk ogólnie wszystko działa ale wyświetla go później czasem 

Opublikowano

Dotykowe według mnie słabo, bo żeby coś podotykac to trzeba się nachylić bo wyświetlacz jest daleko. Dla mnie slaby temat 

Opublikowano

Też tak sądzę , system MMI został stworzony w czasach kiedy logiczne było że łatwiej jest w trakcie jazdy operować przyciskami obok skrzyni biegów czy z kierownicy niż smyrać coś na ekranie dotykowym .  

Jeszcze jedno ,jakiego masz Androida na telefonie i czy wszystko działa bezprzewodowo ? Z filmików na youtube zauważyłem że w zestawie jest jeszcze kabel usb do wyprowadzenia z modułu aby móc podłączyć telefon . 

Opublikowano

Tak, wszystko działa bezprzewodowo, te USB jest albo na pendrive albo też można przez to chyba podłączyć telefon. Ale na je wglebialem się w ten temat 😁 ja korzystam bezprzewodowo 😂

• Dzięki 1