Opublikowano 23 Kwietnia 20251 r Autor Myślę że na swoje pytania jak i wątpliwości sam musisz sobie odpowiedzieć po wizycie w salonie . Każdy ma swoje preferencje jak z kobietami jednemu blondynka drugiemu szatynka ? Generalnie to ty masz być zadowolony nie będę negował czy chwalił jednego czy drugiego modelu każdy dokonuje wyboru .Przyszedł czas na zmianę która nastąpiła jest radość więc jest dobrze ?
Opublikowano 29 Kwietnia 20251 r Prawda, każdy ma swoje wymaga. Pytanie było tylko dlatego, że zawsze wszyscy piszą, że a6 lepsze , pod każdym kątem patrząc na te same roczniki. Tu mamy nowe a5/ a4 i różnie o tym modelu piszą. Zadowolenia z użytkowania.
Opublikowano 16 Maja 20251 r Autor Nowy zakup kół ori 19 z przeznaczeniem pod oponę zimową ? Letnie oponki chyba pójdą na sprzedaż .Które felgi ciekawsze 20 vs 19 black ? Edytowane 18 Maja 20251 r przez dobry1
Opublikowano 18 Maja 20251 r Autor O widzisz brawo ty ?pogoda kiepska na przymiarkę a tu coś widać ale zawias ma raczej zwykły ?
Opublikowano 18 Maja 20251 r Ja zostałbym zdecydowanie przy tych 20 któe masz na aucie (ogólnie nie jestem zwolennikiem czarnych felg). Ta 20 to chyba najładniejszy model felg w nowej A5.
Opublikowano 18 Maja 20251 r 3 godziny temu, dobry1 napisał(a): O widzisz brawo ty ?pogoda kiepska na przymiarkę a tu coś widać ale zawias ma raczej zwykły ? "Sportowe zawieszenie" ? Chcę zostawić na zimę (mimo, że opon szkoda), a na lato czegoś poszukać w srebrnym żeby było pół roku coś innego... 3 godziny temu, polrob napisał(a): Ja zostałbym zdecydowanie przy tych 20 któe masz na aucie (ogólnie nie jestem zwolennikiem czarnych felg). Ta 20 to chyba najładniejszy model felg w nowej A5. Do pakietu black pasuje czarna jak ta lala ale zawsze będzie to kwestia gustu... Ta sama felga ale srebrna mnie odrzucała w tym aucie więc każdy jakoś tam patrzy pod siebie. No i nie każda ładna felga z sedana wygląda tak fajnie ja kombiku moim zdaniem. Kolegi srebrne 20 są spoko. Te 2 z opcji 20 też są super (dużo aut w salonach na nich stoi) ale kto by to czyścił ?
Opublikowano 18 Maja 20251 r Autor Moja zdecydowanie niżej siedzi mam zawias sportowy-30 mm . Wrzecion 09 zrób zdjęcie bok auta będzie dobrze widać . Albo pomiar od podłoża do błotnika ? Edytowane 18 Maja 20251 r przez dobry1
Opublikowano 18 Maja 20251 r 2 godziny temu, dobry1 napisał(a): Moja zdecydowanie niżej siedzi mam zawias sportowy-30 mm . Wrzecion 09 zrób zdjęcie bok auta będzie dobrze widać . Albo pomiar od podłoża do błotnika ? Ja mam -20mm
Opublikowano 19 Maja 20251 r Autor Wygląda bardzo dobrze a nawet agresywnie ? Co do 20 zgadzam się model o którym piszesz jest ciekawy było by dużo zabawy z utrzymaniem tego w czystości dość drobny wzór .Kolejny minus wzór ten dedykowany jest do kilku modeli . Ok więc jest trzecia Daytona na forum pasowało by ją oficjalnie przedstawić ?
Opublikowano 19 Maja 20251 r W dniu 18.05.2025 o 20:18, dobry1 napisał(a): Moja zdecydowanie niżej siedzi mam zawias sportowy-30 mm . Wrzecion 09 zrób zdjęcie bok auta będzie dobrze widać . Albo pomiar od podłoża do błotnika ? Modyfikowałeś jakoś zawieszenie w swoim aucie bo według konfiguratora zarówno zawieszenie sportowe jak i Zawieszenie sportowe S z regulacją amortyzatorów mają obniżenie w stosunku do zwykłego o -20mm. Cytat z konfiguratora Zawieszenie sportowe S z regulacją amortyzatorów obejmuje następujące elementy: • obniżenie o 20 mm (w porównaniu z Audi A5 Avant z zawieszeniem standardowym) • adaptacyjne amortyzatory i sprężyny śrubowe w przedniej i tylnej osi
Opublikowano 19 Maja 20251 r Autor O kurczaki faktycznie masz rację 10 mm pomyłki z mojej strony nic z zawiasem nie robiłem porównujac foty odniosłem wrażenie że moja jest bardziej posadzona ? Mam pakiet tech pro z zawieszeniem s line z regulacją amorów obniżonym faktycznie o 20 mm w stosunku do serii . Ale możemy rozwiać wątpliwości i zrobić pomiary od podłoża do błotnika tak z ciekawości .
Opublikowano 19 Maja 20251 r Ja mam auto z sportowym zawieszeniem bez regulacji ale mam felgi 19. Jutro mogę zmierzyć ile jest cm pomiędzy błotnikiem a podłogą. Można też zmierzyć od błotnika do środka piasty co powinno zniwelować wpływ wielkości felgi. Faktycznie na zdjęciach twój wygląda jakby niżej siedział. Ale to może wynikać z zmiany koła z 20 na 19"
Opublikowano 20 Maja 20251 r Pozwole sie wypowiedzieć w temacie , miałem dziś jazdę próbną nowa a5 TFSI 150 km , z zawieszeniem s-line, bardzo fajne auto , silnik tez jak dla mnie był ok , teraz użytkuje b9 z tym silnikiem , auto bardzo nowoczesne i widać duży postep względem b9 ,materiały we wnętrzu uważam ze sa takie same , napewno nic nie jest gorsze.
Opublikowano 20 Maja 20251 r 22 minuty temu, matbruk napisał(a): Pozwole sie wypowiedzieć w temacie , miałem dziś jazdę próbną nowa a5 TFSI 150 km , z zawieszeniem s-line, bardzo fajne auto , silnik tez jak dla mnie był ok , teraz użytkuje b9 z tym silnikiem , auto bardzo nowoczesne i widać duży postep względem b9 ,materiały we wnętrzu uważam ze sa takie same , napewno nic nie jest gorsze. Cenne informacje, bo często w wypowiedziach na necie pada że jakość coraz gorsza i w B9 było lepiej. Warto jednak posłuchać kogoś kto ma praktyczne porównanie. A jeśli chodzi o silnik to tylko na plus że robi podobne wrażenie jak w B9, bo auto jest ok 200kg cięższe i myślałem że odczuwalnie będzie słabsze.,
Opublikowano 20 Maja 20251 r 15 minut temu, polrob napisał(a): Cenne informacje, bo często w wypowiedziach na necie pada że jakość coraz gorsza i w B9 było lepiej. Warto jednak posłuchać kogoś kto ma praktyczne porównanie. A jeśli chodzi o silnik to tylko na plus że robi podobne wrażenie jak w B9, bo auto jest ok 200kg cięższe i myślałem że odczuwalnie będzie słabsze., Tez myślałem ze będzie słabsze, ale nie widzę różnicy w elastyczności i przyspieszeniu , nowa A5 jest odczuwalnie większa, masywniejsza , bardziej przestronna . Do codziennej jazdy wystarczy , wiadomo ze 204 km z quattro będzie lepsze ale jest tez wyraźnie droższe.
Opublikowano 20 Maja 20251 r 21 minut temu, matbruk napisał(a): Tez myślałem ze będzie słabsze, ale nie widzę różnicy w elastyczności i przyspieszeniu , nowa A5 jest odczuwalnie większa, masywniejsza , bardziej przestronna . Do codziennej jazdy wystarczy , wiadomo ze 204 km z quattro będzie lepsze ale jest tez wyraźnie droższe. Warto sprawdzić jak teraz bonusują bo 204KM są w edycji buissen edition a 150KM nie. Także cena może się zbliżyć. Ja wziąłem 204KM benz w jednej ośce, może będę zwałował że nie quattro ale na razie wystarcza.. Dobra nie zaśmiecajmy koledze wątku. Jak coś to pisz na priv
Opublikowano 20 Maja 20251 r 21 godzin temu, dobry1 napisał(a): O kurczaki faktycznie masz rację 10 mm pomyłki z mojej strony nic z zawiasem nie robiłem porównujac foty odniosłem wrażenie że moja jest bardziej posadzona ? Mam pakiet tech pro z zawieszeniem s line z regulacją amorów obniżonym faktycznie o 20 mm w stosunku do serii . Ale możemy rozwiać wątpliwości i zrobić pomiary od podłoża do błotnika tak z ciekawości . Dokonałem pomiarów dzisiaj w garażu i mi wychodzi od posadzki do błotnika tył 71,6cm, od osi koła do błotnika 39cm. Przód 70,2cm i 37,6cm. Te pomiary od osi mogą mieć delikatne przekłamanie bo ciężko było zmierzyć dokładnie do osi koła. Koło 19; zawieszanie sportowe.
Opublikowano 20 Maja 20251 r Autor 52 minuty temu, polrob napisał(a): Dokonałem pomiarów dzisiaj w garażu i mi wychodzi od posadzki do błotnika tył 71,6cm, od osi koła do błotnika 39cm. Przód 70,2cm i 37,6cm. Te pomiary od osi mogą mieć delikatne przekłamanie bo ciężko było zmierzyć dokładnie do osi koła. Koło 19; zawieszanie sportowe. Ok jutro zrobię pomiary
Opublikowano 21 Maja 20251 r Autor Pomiary wyglądają następująco: przód 70 cm od podłoża do blotnika tył 71 cm od podłoża do błotnika .