Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A5 Avant TDI quattro s line Daytona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Myślę że na swoje pytania jak i wątpliwości sam musisz sobie odpowiedzieć po wizycie w salonie .

Każdy ma swoje preferencje jak z kobietami jednemu blondynka drugiemu szatynka ? Generalnie to ty masz  być zadowolony nie będę negował czy chwalił jednego czy drugiego modelu każdy dokonuje wyboru .Przyszedł czas na zmianę która nastąpiła jest radość więc jest  dobrze ? 

Opublikowano

Prawda, każdy ma swoje wymaga.  Pytanie było tylko dlatego, że zawsze wszyscy piszą, że a6 lepsze , pod każdym kątem patrząc na te same roczniki.  Tu mamy nowe a5/ a4 i różnie o tym modelu piszą.  

Zadowolenia z użytkowania.  

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nowy zakup kół ori 19 z przeznaczeniem pod oponę zimową ? Letnie oponki chyba pójdą na sprzedaż .Które felgi ciekawsze 20 vs 19 black ?

IMG_9485.jpeg

IMG_9490.jpeg

IMG_9486.jpeg

IMG_9491.jpeg

IMG_9488.jpeg

IMG_9504.jpeg

IMG_9619.jpeg

IMG_9607.png

IMG_9604.png

IMG_9601.png

Edytowane przez dobry1

Opublikowano

Tak wygląda na tych czarnych ?

Nudą już tu wieje od tych Daytona Grey ?

20250401_113401.jpg

Opublikowano
  • Autor

O widzisz brawo ty ?pogoda kiepska na przymiarkę a tu coś widać ale zawias ma raczej zwykły ?

Opublikowano

Ja zostałbym zdecydowanie przy tych 20 któe masz na aucie (ogólnie nie jestem zwolennikiem czarnych felg). Ta 20 to chyba najładniejszy model felg w nowej A5.

Opublikowano
3 godziny temu, dobry1 napisał(a):

O widzisz brawo ty ?pogoda kiepska na przymiarkę a tu coś widać ale zawias ma raczej zwykły ?

"Sportowe zawieszenie" ?

Chcę zostawić na zimę (mimo, że opon szkoda), a na lato czegoś poszukać w srebrnym żeby było pół roku coś innego...

3 godziny temu, polrob napisał(a):

Ja zostałbym zdecydowanie przy tych 20 któe masz na aucie (ogólnie nie jestem zwolennikiem czarnych felg). Ta 20 to chyba najładniejszy model felg w nowej A5.

Do pakietu black pasuje czarna jak ta lala ale zawsze będzie to kwestia gustu...

Ta sama felga ale srebrna mnie odrzucała w tym aucie więc każdy jakoś tam patrzy pod siebie.

No i nie każda ładna felga z sedana wygląda tak fajnie ja kombiku moim zdaniem.

Kolegi srebrne 20 są spoko. Te 2 z opcji 20 też są super (dużo aut w salonach na nich stoi) ale kto by to czyścił ?

Opublikowano
  • Autor

Moja zdecydowanie niżej siedzi mam zawias sportowy-30 mm . 
Wrzecion 09 zrób zdjęcie bok auta będzie dobrze widać . Albo pomiar od podłoża do błotnika ? 

Edytowane przez dobry1

Opublikowano
2 godziny temu, dobry1 napisał(a):

Wrzecion 09 zrób zdjęcie bok auta będzie dobrze widać . Albo pomiar od podłoża do błotnika ? 

Ja mam -20mm

20250401_160500.jpg

Opublikowano
  • Autor

Wygląda bardzo dobrze a nawet agresywnie ? Co do 20 zgadzam się model o którym piszesz jest ciekawy było by dużo zabawy z utrzymaniem tego w czystości dość drobny wzór .Kolejny minus wzór ten dedykowany jest do kilku modeli .

Ok więc jest trzecia Daytona na forum pasowało by ją oficjalnie przedstawić ?

Opublikowano
W dniu 18.05.2025 o 20:18, dobry1 napisał(a):

Modyfikowałeś jakoś zawieszenie w swoim aucie bo według konfiguratora zarówno zawieszenie sportowe jak i Zawieszenie sportowe S z regulacją amortyzatorów mają obniżenie w stosunku do zwykłego o -20mm.

Cytat z konfiguratora

Zawieszenie sportowe S z regulacją amortyzatorów obejmuje następujące elementy:
• obniżenie o 20 mm (w porównaniu z Audi A5 Avant z zawieszeniem standardowym)
• adaptacyjne amortyzatory i sprężyny śrubowe w przedniej i tylnej osi

Opublikowano
  • Autor

O kurczaki faktycznie masz rację 10 mm pomyłki z mojej strony nic z zawiasem nie robiłem porównujac foty  odniosłem wrażenie że moja jest bardziej posadzona ? Mam pakiet tech pro z zawieszeniem s line  z regulacją amorów obniżonym faktycznie o 20 mm w stosunku do serii . Ale możemy rozwiać wątpliwości i zrobić pomiary od podłoża do błotnika tak z ciekawości . 

Opublikowano

Ja mam auto z sportowym zawieszeniem bez regulacji ale mam felgi 19. Jutro mogę zmierzyć ile jest cm pomiędzy błotnikiem a podłogą. Można też zmierzyć od błotnika do środka piasty co powinno zniwelować wpływ wielkości felgi.

Faktycznie na zdjęciach twój wygląda jakby niżej siedział. Ale to może wynikać z zmiany koła z 20 na 19"

Opublikowano

Pozwole sie wypowiedzieć w temacie , miałem dziś jazdę próbną nowa a5 TFSI 150 km , z zawieszeniem s-line,  bardzo fajne auto , silnik tez jak dla mnie był ok , teraz użytkuje b9 z tym silnikiem , auto bardzo nowoczesne i widać duży postep względem b9 ,materiały we wnętrzu uważam ze sa takie same , napewno nic nie jest gorsze. 

Opublikowano
22 minuty temu, matbruk napisał(a):

Pozwole sie wypowiedzieć w temacie , miałem dziś jazdę próbną nowa a5 TFSI 150 km , z zawieszeniem s-line,  bardzo fajne auto , silnik tez jak dla mnie był ok , teraz użytkuje b9 z tym silnikiem , auto bardzo nowoczesne i widać duży postep względem b9 ,materiały we wnętrzu uważam ze sa takie same , napewno nic nie jest gorsze. 

Cenne informacje, bo często w wypowiedziach na necie pada że jakość coraz gorsza i w B9 było lepiej. Warto jednak posłuchać kogoś kto ma praktyczne porównanie. A jeśli chodzi o silnik to tylko na plus że robi podobne wrażenie jak w B9, bo auto jest ok 200kg cięższe i myślałem że odczuwalnie będzie słabsze.,

Opublikowano
15 minut temu, polrob napisał(a):

Cenne informacje, bo często w wypowiedziach na necie pada że jakość coraz gorsza i w B9 było lepiej. Warto jednak posłuchać kogoś kto ma praktyczne porównanie. A jeśli chodzi o silnik to tylko na plus że robi podobne wrażenie jak w B9, bo auto jest ok 200kg cięższe i myślałem że odczuwalnie będzie słabsze.,

Tez myślałem ze będzie słabsze,  ale nie widzę różnicy w elastyczności i przyspieszeniu , nowa A5 jest odczuwalnie większa,  masywniejsza , bardziej przestronna . Do codziennej jazdy wystarczy , wiadomo ze 204 km z quattro będzie lepsze ale jest tez wyraźnie droższe. 

Opublikowano
21 minut temu, matbruk napisał(a):

Tez myślałem ze będzie słabsze,  ale nie widzę różnicy w elastyczności i przyspieszeniu , nowa A5 jest odczuwalnie większa,  masywniejsza , bardziej przestronna . Do codziennej jazdy wystarczy , wiadomo ze 204 km z quattro będzie lepsze ale jest tez wyraźnie droższe. 

Warto sprawdzić jak teraz bonusują bo 204KM są w edycji buissen edition a 150KM nie. Także cena może się zbliżyć. Ja wziąłem 204KM benz w jednej ośce, może będę zwałował że nie quattro ale na razie wystarcza.. Dobra nie zaśmiecajmy koledze wątku. Jak coś to pisz na priv

Opublikowano
21 godzin temu, dobry1 napisał(a):

O kurczaki faktycznie masz rację 10 mm pomyłki z mojej strony nic z zawiasem nie robiłem porównujac foty  odniosłem wrażenie że moja jest bardziej posadzona ? Mam pakiet tech pro z zawieszeniem s line  z regulacją amorów obniżonym faktycznie o 20 mm w stosunku do serii . Ale możemy rozwiać wątpliwości i zrobić pomiary od podłoża do błotnika tak z ciekawości . 

Dokonałem pomiarów dzisiaj w garażu i mi wychodzi od posadzki do błotnika tył 71,6cm, od osi koła do błotnika 39cm. Przód 70,2cm i 37,6cm. Te pomiary od osi mogą mieć delikatne przekłamanie bo ciężko było zmierzyć dokładnie do osi koła. Koło 19; zawieszanie sportowe.

Opublikowano
  • Autor
52 minuty temu, polrob napisał(a):

Dokonałem pomiarów dzisiaj w garażu i mi wychodzi od posadzki do błotnika tył 71,6cm, od osi koła do błotnika 39cm. Przód 70,2cm i 37,6cm. Te pomiary od osi mogą mieć delikatne przekłamanie bo ciężko było zmierzyć dokładnie do osi koła. Koło 19; zawieszanie sportowe.

Ok jutro zrobię pomiary 

Opublikowano
  • Autor

Pomiary wyglądają następująco:

przód 70 cm od podłoża do blotnika

tył 71 cm od podłoża do błotnika .