Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A5 Avant TDI quattro s line Daytona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Przyszedł czas pobawić się ppf zabezpieczone ekrany i panel piano w tunelu środkowym. Efekt lux 

IMG_9693.thumb.png.e6a0332b2c6b2c1fce21eb12342068b6.png

IMG_9694.thumb.png.d2acafc0ffa5c719fb1888b6b4773da2.png

IMG_9695.thumb.png.5eee018527f58648b48676c86cb94aa7.png

IMG_9692.thumb.png.6bba9e8247e40016f14358e15297943c.png

Opublikowano
14 godzin temu, dobry1 napisał(a):

Przyszedł czas pobawić się ppf zabezpieczone ekrany i panel piano w tunelu środkowym. Efekt lux

dobra robota na piano a jak silnik? dużo dieslem już przejechałeś?

Opublikowano
  • Autor

Od wielu lat użytkuję diesla modelem a5 już 1127km 

Opublikowano
1 godzinę temu, dobry1 napisał(a):

d wielu lat użytkuję diesla modelem a5 już 1127km 

jakieś różnice vs poprzedni (nie wiem co miałeś) i pytanie jak olej? :) obserwujesz? schodzi?

Opublikowano
  • Autor

Poprzedni samochód to a6 4k również 2.0 204 ps Quatrro. Jak olej nie do końca rozumiem pytanie czy chodzi o olej jaki stosowałem ? 0w30 czy chodzi o ubytki oleju ? 

A6 miałem również salonowe sprzedałem z przebiegiem 56tys km  rocznik 2020 nie zauważyłem ubytków, olej wymieniany co 10 tyś km  . Czy w a5 obserwuję czy schodzi olej nie obserwuje nawet dokładnie jeszcze nie rozkminiałem menu.

Edytowane przez dobry1

Opublikowano
16 minut temu, dobry1 napisał(a):

Poprzedni samochód to a6 4k również 2.0 204 ps Quatrro. Jak olej nie do końca rozumiem pytanie czy chodzi o olej jaki stosowałem ? 0w30 czy chodzi o ubytki oleju ? 

A6 miałem również salonowe sprzedałem z przebiegiem 56tys km  rocznik 2020 nie zauważyłem ubytków, olej wymieniany co 10 tyś km  . Czy w a5 obserwuję czy schodzi olej nie obserwuje nawet dokładnie jeszcze nie rozkminiałem menu

dzięki, chodziło mi o pobór oliwy czy w tej generacji nie ma większych problemów ale chyba jeszcze za mało km przejechane

Opublikowano
1 minutę temu, RALF76 napisał(a):

a silnikowo jakie odczucia? ciszej/głośniej? mocowo podobnie?

Edytowane przez RALF76

Opublikowano
  • Autor

Pierwsze km więc śmigam delikatnie w a5 zamówiłem szyby akustyczne jest cicho być może w wyższym zakresie obrotów może być głośniej . Moc raczej to samo ale a5 zdecydowanie lepiej się prowadzi pewnie spory wpływ ma zawieszenie . A6 było na zawieszeniu komfortowym trochę taki ponton . Zobacz jak wysoko stało 

IMG_2212.jpeg

a9bf73bf-ae37-49f9-9722-51f44edfbcdc.jpeg

Edytowane przez dobry1

Opublikowano

Jeździłem ostatnio nowymi S5 i SQ5 i w S5 było zdecydowanie ciszej. Oba modele miały akustyczne szyby.

Opublikowano
W dniu 21.05.2025 o 22:01, dobry1 napisał(a):

Pomiary wyglądają następująco:

przód 70 cm od podłoża do blotnika

tył 71 cm od podłoża do błotnika .

czyli widać ogólnie że przód to raczej to samo może delikatna różnica jest z tyłu. Ale ze zdjęć twój siedzi nisko. Mam wrażenie że mój siedzi wyżej. Może to jest kwestia felgi.

Opublikowano

Nie robiłeś matowych ekranów?

Opublikowano
W dniu 23.05.2025 o 10:08, Muskel1 napisał(a):

Jeździłem ostatnio nowymi S5 i SQ5 i w S5 było zdecydowanie ciszej. Oba modele miały akustyczne szyby.

Przymierzasz sie do zmiany ? Tez miałem jazdę próbną nowa a5 ,jako użytkownik a4b9 , tak jak Ty , jak odczucia co do nowego modelu? Ja uważam ze jest widoczny postep , szczególnie wnetrze duzo bardziej nowoczesne.

Opublikowano

Niestety w A5 nie ma już V6 TDI co jest dla mnie kryterium wykluczającym. Swój fokus skupiam w przyszłości raczej w kierunku A6/S6 C8 właśnie z tego względu.

Wrażenia z jazdy bardzo pozytywne ale tak jak pisałem, było to S5 i SQ5 z V6. 

Wnętrze i wykonanie uważam także za udane. Jedyne co trochę denerwuje jest ISA. Oba auta były maksymalnie doposażone, więc było co oceniać. B&O gra moim zdaniem w SQ5 nieco lepiej.

Opublikowano

Tutaj wrzuciłem kilka zdjęć z jazdy próbnej:wink:

@dobry1 sorry za zaśmiecanie tematu:hi:

Opublikowano
58 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Niestety w A5 nie ma już V6 TDI co jest dla mnie kryterium wykluczającym. Swój fokus skupiam w przyszłości raczej w kierunku A6/S6 C8 właśnie z tego względu.

Wrażenia z jazdy bardzo pozytywne ale tak jak pisałem, było to S5 i SQ5 z V6. 

Wnętrze i wykonanie uważam także za udane. Jedyne co trochę denerwuje jest ISA. Oba auta były maksymalnie doposażone, więc było co oceniać. B&O gra moim zdaniem w SQ5 nieco lepiej.

To może poprostu pozostać przy V6 ale TFSI.

Opublikowano

TFSI niestety nie jest dla mnie atrakcyjne.

Opublikowano
  • Autor

Sezon urlopowy się zbliża,  więc trzeba wspomnieć o braku miejsca w a5 na koło dojazdowe . Ok jest zestaw naprawczy jednak lubię bez stresu podróżować. Dojazdówka zawitała , trochę miejsca zabiera co jest istotne w podróży z dwójką dzieci . Bagażnik rowerowy na hak już zakupiony może jeszcze box na dach ? 

IMG_9742.png

IMG_9739.png

Opublikowano

Część

Masz jakiś namiar na tą dojazdówkę?

Opublikowano
  • Autor

pw

Opublikowano

Również poproszę namiary na dojazdówke. Pozdrawiam