Nacek Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia (edytowane) Cześć jak w temacie co należy wiedzieć na start czy jest jakaś dostępna instrukcja tego programu? Chodzi mi o zwykłe odczytywanie błędów i parametrów. Każdorazowe podpięcie kosztuje 100zł u mechanika, troszkę za dużo żydzą. Dlatego przymierzam się do kupna interfejsu OBD2 oraz samego programu. Tylko tutaj pojawia się pytanie gdzie to zakupić bo rozbieżności w cenach zauważyłem są od 100zł, a nawet po 600zł. Poradzi ktoś coś, albo podeśle jakiegoś linka skąd zamawiać całe oprogramowanie z kablem. Pozdrawiam i życzę Zdrowych, wesołych spokojnych Świąt Wielkanocnych Edytowane 20 Kwietnia przez Nacek
Muskel1 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS® WWW.VAG-COM.PL
Nacek Opublikowano 20 Kwietnia Autor Opublikowano 20 Kwietnia (edytowane) W skrócie jaka jest różnica HEX-NET do HEX-V2? Czemu takie ceny za złącze interfejsu. Ja myślałem o zwykłym kablu OBD2 do laptopa + program. Program już widzę można tam u nich pobrać jak się kupi któreś złączę. Edytowane 20 Kwietnia przez Nacek
Muskel1 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Tyle kosztuje oryginalny VCDS. Program jest darmowy, kupujesz interface z licencją i to on tyle kosztuje. Wrzucanie linków do piratów (klonów) jest na forum (słusznie) zabronione. HEX-NET2 obsługuje wszystko to samo co HEX-V2 tyle że jest także bezprzewodowy i można go wykorzystać także do aplikacji mobilnej na telefonie VCDS Mobile.
Nacek Opublikowano 21 Kwietnia Autor Opublikowano 21 Kwietnia 13 godzin temu, Dev napisał(a): Do jakiego auta ma być ? A4 B7 i Golf 5 docelowo, ale w niedalekiej przyszłości nie wykluczam obsługę nowszych samochodów z grupy VAG
Nacek Opublikowano Wtorek o 13:44 Autor Opublikowano Wtorek o 13:44 (edytowane) W dniu 21.04.2025 o 11:53, Dev napisał(a): Kup sobie OBD Eleven A czy tym interfejsem zrobię podstawowe rzeczy takie jak: usuwanie inspekcji serwisowo olejowej i zmiana parametrów przypomnienia bo w jednym aucie wywala mi co 5K KM, adaptacja przepustnicy, adaptacja bi xenon itp.? Czy tylko służy on raczej do odczytania i ewentualnie usuwania błędów hmm? Takim VCDS mój znajomy, (ale ma to z czarnego rynku) nawet koduje dodatkowo różne funkcje jeśli sterownik ma w samochodzie zapisane np. Hill-Hold Control albo opuszczanie prawego lusterka z biegiem wstecznym itd Edytowane Wtorek o 16:21 przez Nacek
Muskel1 Opublikowano Wtorek o 14:52 Opublikowano Wtorek o 14:52 Też zrobisz. Kodowania i adaptacje także. Należy tylko zaznaczyć, że w tym celu musisz takupić wersję Pro, czyli wykupić subskrycję, którą należy co rok płatnie odnawiać.
Nacek Opublikowano Wtorek o 16:26 Autor Opublikowano Wtorek o 16:26 (edytowane) 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Też zrobisz. Kodowania i adaptacje także. Należy tylko zaznaczyć, że w tym celu musisz takupić wersję Pro, czyli wykupić subskrycję, którą należy co rok płatnie odnawiać. No to dobrze to chyba to kupuje ten OBD Eleven, mi potrzeba prv do amatorskich spraw więc tyle mi wystarczy w razie coś. Nie mam warsztatu ani nie prowadzę jakiś usług, bo te co podałeś troszkę za dużo wołają i tam też trzeba mieć jeszcze dodatkowo abonament? Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS® WWW.VAG-COM.PL Edytowane Wtorek o 16:26 przez Nacek
Muskel1 Opublikowano Wtorek o 16:29 Opublikowano Wtorek o 16:29 Teraz, Nacek napisał(a): bo te co podałeś troszkę za dużo wołają i tam też trzeba mieć abonament? VCDS na dzień dzisiejszy jest bez abonamentu. W przyszłości najprawdopodobniej zostanie także wprowadzony ze względu na możliwość odblokowywania SFD, gdyż trwają negocjacje z koncernem VAG w tej kwestii.
Czajson Opublikowano Środa o 10:38 Opublikowano Środa o 10:38 Posiadam viaken obd. Pod a4b7 śmiga bardzo dobrze. Program znalazłem też na forum. Szukajka i ogień. Goofiego też ogarnie zapewne. Kabelek zczytuje błędy kasuje. Loguje. Pamiętam że zmieniałem też odprowadzanie swiateł chyba to włączalem więc i adaptacja takich rzeczy działa.
Rekomendowane odpowiedzi