nachaj85 Opublikowano wczoraj o 15:05 Opublikowano wczoraj o 15:05 Witam. Wymieniałem ostatnio uszczelki na pompowtryskiwaczach, wszystko juz złożone , pozostało podokręcać zgodnie z momentami kluczem dynamometrycznym... No i właśnie podczas tego dokręcania zerwał mi się gwint w głowicy na śrubie mocującej 3 pompowtrysk. Da się to jakoś uratować bez sciągania głowicy ? Nagwintować? Widziałem jakies zestawy z tulejami samogwintującymi? Miał ktoś juz taki przypadek?
Pieterb Opublikowano wczoraj o 19:08 Opublikowano wczoraj o 19:08 Uuu, nie wskoczył Ci pompowtrysk czyżby? Sprężynki helikoli pozostaje wstawiać.
janusz75 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 15 godzin temu, nachaj85 napisał(a): No i właśnie podczas tego dokręcania zerwał mi się gwint w głowicy na śrubie mocującej 3 pompowtrysk. a zastosowałeś nowe śruby czy zostawiłeś te które były?..
Dev Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) albo helicoli albo gwintowanie na M7 z tym ze nie ma dobrych srub na ten rozmiar Edytowane 10 godzin temu przez Dev
nachaj85 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Wydaję mi się , że wtrysk wskoczył dobrze. Śruby zastosowałem nowe. A wiec pozostaje gwintowanie. Czy macie do polecenia jakiś zestawik godny uwagi , tak żeby było na zaś? jest moze jakaś twardosc tych tulejek gwintujących , twardsze lub mocniejsze? I jak wychodzi z dokręcaniem po nagwintowaniu ?
Rekomendowane odpowiedzi