ama11deus Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Witam wszystkich, ostatnio (rok temu) kupiłem mocniejsze sprzęgło do mojego 1.8t. Kupione było używane, oddałem do Warszawy na Skoczylasa żeby obili kevlarem, no i w poprzednim weekend zebrałem się do wymiany, bo już turbinka nie może się doczekać aż będzie więcej ładowac, a seryjne sprzęgło nie daje rady. Wymieniliśmy sprzęgło, wszystko ładnie weszło. I jak doszło do naciśnięcia sprzęgła to wysprzeglik wybuchł. Założyliśmy jeszcze jeden i to samo. Teraz zamówiony jest metalowy i czekamy. Pytanie moje brzmi: czy ktoś kto zakładał mocniejszy docisk wymieniał wysprzeglik też na mocniejszy? Macie jakieś numery takiej części albo coś? Podejrzenie też jest takie że docisk nie wciska wysprzeglika do końca albo wcale i potrzeba dłuższego trzpienia. Spotkał się ktoś kiedyś z was z takim przypadkiem? Załączam jedyne jakie mam zdjęcia sprzęgła. Zaraz będą robione testy przedłużania tego trzpienia, ale wolę założyć temat, jak się uda to może komuś pomoże w przyszłości, a jak się nie uda to może ktoś tutaj pomoże
Rekomendowane odpowiedzi