userblmdo Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Witam, mam problem z klimą w swoim a4 b7, rok temu w lato chłodziła dobrze, potem raz chłodziła raz nie a w to lato wcale nie chłodzi Zmierzyłem bloki pomiarowe w VCDS, pierwsze zdjęcie jest z wyłączoną klimą a drugie z włączoną. Gdzie szukać przyczyny?
Muskel1 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Kiedy był przeprowadzany ostatnio serwis klimy?
userblmdo Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu 7 minut temu, Muskel1 napisał(a): Kiedy był przeprowadzany ostatnio serwis klimy? Nie mam pojęcia. Auto mam od lipca tamtego roku, po zakupie do września działała dobrze, potem raz chłodziła raz nie, aż naszła zima i nie używałem jej. W to lato zauważyłem że już wcale nie chłodzi. Od roku nie było żadnego serwisu klimy a kiedy był po raz ostatni nie mam pojęcia
Muskel1 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu To zacznij od serwisu klimy, bo pewnie kilka lat już nie był robiony.
userblmdo Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): To zacznij od serwisu klimy, bo pewnie kilka lat już nie był robiony. Na tygodniu umówię się z gościem od klimy. Bardziej chodziło mi czy aktualnie można cokolwiek zdiagnozować co jest nie tak z klimą poprzez VCDS?
userblmdo Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Moim zdaniem za mało czynnika. Czyli kompresor jest sprawny i uciekł czynnik?
Muskel1 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Przypuszczam ale na 100% dowiesz się w serwisie po odessaniu i zważeniu ilości czynnika w układzie. Muszą po odessaniu sprawdzić także szczelniść układu zanim nabiją klimę ponownie. Po nabiciu trzeba zweryfikować czy i jak pracuje.
Rekomendowane odpowiedzi