Dragon7820 Opublikowano Wtorek o 19:58 Opublikowano Wtorek o 19:58 (edytowane) Siemka posiadam b6 i od wczoraj zona zauważyła ze caly czas swieci sie swiatlo mijania po stronie pasażera po wyjęciu kluczyka czy zamknięciu caly czas to samo . Vag nie daje żadnego błędu. Gdzie szukać przyczyny ? Edytowane Wtorek o 19:59 przez Dragon7820 Błąd w temacie .
Langista Opublikowano Środa o 10:49 Opublikowano Środa o 10:49 (edytowane) Jaki masz interfejs?. Może być przełącznik uszkodzony od świateł z lewej strony. Zdejmij osłonę nóg kierowcy i znajdź wtyczkę od przełącznika, odepnij wtyczkę i sprawdź czy zgasną. Edytowane Środa o 10:50 przez Langista
Dragon7820 Opublikowano Środa o 18:42 Autor Opublikowano Środa o 18:42 W dniu 23.07.2025 o 12:49, Langista napisał(a): Jaki masz interfejs?. Może być przełącznik uszkodzony od świateł z lewej strony. Zdejmij osłonę nóg kierowcy i znajdź wtyczkę od przełącznika, odepnij wtyczkę i sprawdź czy zgasną. Właśnie wracam do domu to wszystko opiszę jak tylko sprawdze W dniu 23.07.2025 o 12:49, Langista napisał(a): Jaki masz interfejs?. Może być przełącznik uszkodzony od świateł z lewej strony. Zdejmij osłonę nóg kierowcy i znajdź wtyczkę od przełącznika, odepnij wtyczkę i sprawdź czy zgasną. Mam kabel na którym jest obd2 i łącze sie vag .8.11 i 3cos plus interfejs bt obdeleven . A mogę wyjąć przełącznik świateł I tam odpiąć kostkę? 🤔
Rob@k Opublikowano wczoraj o 08:38 Opublikowano wczoraj o 08:38 30 minut temu, Dragon7820 napisał(a): A mogę wyjąć przełącznik świateł I tam odpiąć kostkę? Tak jak najbardziej
Dragon7820 Opublikowano wczoraj o 13:39 Autor Opublikowano wczoraj o 13:39 7 godzin temu, Rob@k napisał(a): Tak jak najbardziej Wiec po odłączeniu swieci dalej tak samo . Gdzie szukać problemu ? Nie mogę znaleźć info na temat czy tam sa przekazniki ?
Dragon7820 Opublikowano 21 godzin temu Autor Opublikowano 21 godzin temu 29 minut temu, Muskel1 napisał(a): MCE Co ze padł? Czy on steruje ?
Muskel1 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) Możliwe. Odpowiada m.in. za światła. Edytowane 21 godzin temu przez Muskel1
Dragon7820 Opublikowano 21 godzin temu Autor Opublikowano 21 godzin temu 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Możliwe. Odpowiada m.in. za światła. Zaraz sie do niego dobiorę i sprawdze co i jak A co vagiem sprawdzic jeszcze ? 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): MCE A czy to moze byc j519 uszkodzony?
Dragon7820 Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu Po odłączeniu mc dalej swieci Po odloczeniu kostki od 8e0907279e modułu swiatlo gaśnie
Muskel1 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Heee? Co masz na myśli pisząc po odłączeniu MCE? Wypiąłeś go kompletnie i wszystkie wtyczki od niego?
Dragon7820 Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu Do tego nie działa centralka z pilota i po odłączeniu aku swiatlo nie świeci . Dopiero po przekreceniu centralki znowu caly czas swieci Żeby polaczyc sie z tym modułem musze wchodzić w 09 w vag ? Pewnie on padł bo jak po restarcie aku nie swieci a wystarczy ze dostanie tylko raz napięcie i swieci caly czas . Czy musze szukać o identycznym numerze ? A moze przed tym modułem jest jakies przekaznik który sie blokuje ? A i nie mogę żadnym bezpiecznikiem wylaczyc tego światła ?
Muskel1 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Teraz, Dragon7820 napisał(a): Żeby polaczyc sie z tym modułem musze wchodzić w 09 w vag ? Tak. 1 minutę temu, Dragon7820 napisał(a): Czy musze szukać o identycznym numerze ? Tak. 1 minutę temu, Dragon7820 napisał(a): A i nie mogę żadnym bezpiecznikiem wylaczyc tego światła ? Nie.
Dragon7820 Opublikowano 18 godzin temu Autor Opublikowano 18 godzin temu 42 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Tak. Tak. Nie. Czyli kupuje drugi taki i zobaczymy co z tego bd . Dzięki wielkie za pomoc A vag wchodzi w 09 i nie wali błędami to mimo to mógł ulec uszkodzeniu ?
Dragon7820 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu 8 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Tak. Ok zamówione. Jutro będzie u mnie. A czy bede musiał go kodować?
Dragon7820 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Tak. Zaraz poszukam co kodować. A dziwne bo teraz po sprawdzeniu tam kostek pod kierownica i pod fotelem kierowcy tego kompa po całej nocy bez kompa podłączonego wszystko jest ok niby . I sam juz nie wiem czy wiązki czy zeczywiscie centrala
Muskel1 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Wykonaj pełny auto-scan i go zapisz. Jest tam zapisane kodowanie sterownika. Wykonaj także mapę adaptacji i zapisz.
Rekomendowane odpowiedzi