patryk80e4 Opublikowano Poniedziałek o 17:33 Opublikowano Poniedziałek o 17:33 Witam ostatnio mam problem z moim audi ponieważ pluje ona wodą z tłumika , zaznaczam czystą wodą nie płynem chłodniczym ale pluje bardzo duże ilości pomimo dużej temperatury na zewnątrz
RaThek Opublikowano Poniedziałek o 18:32 Opublikowano Poniedziałek o 18:32 Może to jakaś Aqua de Vida???
Muskel1 Opublikowano Poniedziałek o 18:47 Opublikowano Poniedziałek o 18:47 Godzinę temu, patryk80e4 napisał(a): Witam ostatnio mam problem z moim audi ponieważ pluje ona wodą z tłumika , zaznaczam czystą wodą nie płynem chłodniczym ale pluje bardzo duże ilości pomimo dużej temperatury na zewnątrz
Langista Opublikowano Poniedziałek o 22:09 Opublikowano Poniedziałek o 22:09 Lekcja fizyki i mechaniki za razem. Tłumik jest gorący kiedy zgasisz auto, zbiera się w nim woda w postaci pary, przez noc nawet dużo. Później przy odpalaniu właśnie ją widzisz, jak jest wydmuchiwania z wielu zakamarków układu wydechowego.
Lovely Man Opublikowano wczoraj o 07:50 Opublikowano wczoraj o 07:50 Może zamienia tajemniczym sposobem benzynę w wodę? 🤭
patryk80e4 Opublikowano wczoraj o 13:02 Autor Opublikowano wczoraj o 13:02 Chłopy ja wiem jak działa skraplanie ale po rozgrzaniu silnika już nie powinien rzygać wodą z tłumika a ona dalej wyrzuca tą wodę
Langista Opublikowano wczoraj o 14:55 Opublikowano wczoraj o 14:55 Jakie robisz dziennie przebiegi tym autem? Jak po mieście tylko, to się nie dziw że ta skondensowana woda nie umie wyparować.
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 16:56 Opublikowano wczoraj o 16:56 Więc się nie dziw. 20 km nie jest wystarczające aby nagromadzoną woda w układzie wydechowym wyparowała.
Langista Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Tak jak Muskel pisze, to zdecydowanie za mało, zwłaszcza teraz, kiedy nocą temperatura spada do 5-8 stopni. Walnij jakąś trasę, gdzie silnik będzie pracować przez 2-3 godziny a zobaczysz, że straci się plucie wodą.
Rekomendowane odpowiedzi