pawelku1999 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Witam mam problem z moim audi, jest to A5 2011 sportback quattro 2.0TDI CAHA s-line zawieszenie 1bv przekładnia servotronic. Auto sprowadzone z Belgii w tamtym roku od samego początku mam problemy z prowadzeniem tzn auto prowadzi się bardzo dziwnie, na śniegu na nowych oponach nie trzyma wgl przyczepności w zakrętach nawet przy 40/50km/h tak samo w deszczu na nowych letnich oponach oraz przy względnie normalnej jeździe w zakrętach np tam gdzie a4 B5 quattro jeździłem 100/120km/h tam moja a5 przy 70 szoruje oponami i ucieka w zakręcie, wymienione kompletne zawieszenie przód do tego amortyzatory Sachs nowe sprężyny, tył zawias również w porządku, geometria ustawiana kilka razy na różne sposoby i dalej to samo. Ogólne odczucia z jazdy są takie, że auto kompletnie nie ma przyczepności - na autostradzie na prostej mogę puścić kierownicę przy 160km/u i nie ściąga ale w zakrętach coś jest grubo nie tak - spotkał się ktoś z czymś takim? Edytowane 8 godzin temu przez pawelku1999 Zmiana opisu
Dev Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu sprawdz czy wahacze w Twoim aucie są takie jak powinny byc
pawelku1999 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu Jedyna rzecz odnośnie wahaczy co do której mam wątpliwości to banany przód w aucie mam o numerze 8k0407696g a w bagażniku leżały 8k0407696H na drugą stronę to samo zamiast g jest h więc były wymieniane w sklepie nie idzie uzyskać informacji czy się wymieniają a po numerze Vin wychodzą inne numery pewnie jakaś inna partia i numery się zamieniają. Nie mam już cierpliwości do tego auta, stary golf 4 z wybitym zawieszeniem lepiej wchodzi w zakręty. Jeszcze jedna rzecz ale to raczej bez związku, zaczęły mi się ostatnio problemy ze wspomaganiem jeśli można to tak nazwać a mianowicie servotronic dziwnie działa bo kierownica zamiast sztywnieć ze wzrostem prędkości zostaje tak samo miękka jak przy parkowaniu czyli np przy 140km/h mam pełne wspomaganie minimalny ruch kierownicą i auto skręca - pompa wspomagania w porządku nie opiłkuje, po spuszczeniu płyn czysty jak nowy wymieniony zawór servotronic u dalej to samo
Emejcz Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Nie wiem czy dobrze sprawdzam twój model auta, ale z tego co widzę to chyba powinieneś mieć wahacze z końcówką 693 i 694 z literkami zależnymi od rocznika/typu N/R/T/S/Q. To co napisałeś to chyba jest od b8. Nie mam tutaj doświadczenia, ale jak numery są kompletnie inne to możliwe, że i te wahacze nie są idealnie takie same. Edytowane 6 godzin temu przez Emejcz
Rekomendowane odpowiedzi