SwistaQQ Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Witam, tak jak w tytule prawdopodobnie rns-e rozładowuje akumulator, po wyłączeniu zapłonu pobór prądu oscyluje około 3 amperów, gdzie po zamknięciu samochodu i odczekaniu aż się uśpi spada do 2.4A, jak odpinam bezpiecznik od radia jest lepiej bo po wyłaczeniu zapłonu juz jest tylko 0.7A a po uśpieniu spada do 0.3A dopiero po wypięciu kostki od rns-e spada do 0.1A, choć wydaje mi się ze powinno być bynajmniej połowę mniej, choć i tak już lepiej. Więc pytanie może ktoś miał taki przypadek? Przejrzałem już wątki na forum ze może być to moduł bluetooth od rns-e, ale nie znalazłem czy całkowite wypięcie go naprawi problem bo i tak z niego nie korzystam, a jeśli tak to gdzie najlepiej wypiąć owy moduł? Chciałem połączyć się vcds'em z radiem ale pokazuje brak komunikacji, jak dobrze pamiętam kiedyś normalnie się łączyło ale w międzyczasie zakładałem moduł wefa może przez to nie chce się połączyć a moze przez tamten moduł?
P.Wiśnia Opublikowano 46 minut temu Opublikowano 46 minut temu Godzinę temu, SwistaQQ napisał(a): ze może być to moduł bluetooth od rns-e, ale nie znalazłem czy całkowite wypięcie go naprawi problem bo i tak z niego nie korzystam, a jeśli tak to gdzie najlepiej wypiąć owy moduł? Bezpiecznik 5 oraz 8. Nie korzystając z modułu marnujesz potencjał tego radia.
Rekomendowane odpowiedzi