Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy to problem z uszczelką pod głowicą w Audi A4 B6 1.8T?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chłopaki.  W mojej b6 zaczęły dziać sie cyrki na początku prawdopodobnie uległ uszkodzeniu termostat i audi sie zagotowała bo plyn wyciekł po tym wymieniłem termostat ale auto dalej biło temperaturę wiec wymieniłem podstawę filtra olejowego wraz z chłodniczka po tym audi zaczęła trzymać temperaturę ale płynu dalej używało , okazało sie ze zbiorniczek do wymiany i tez to wymieniłem.  Teraz mam wrażenie i jutro to sprawdzę ze jeszcze leci na trójniku za głowica.  Ale od jakiegoś tygodnia audi ciezko pali i na początku chwilę chodzi jak na 3 tłoki i przy tym kopci na biało po chwili wszystko wraca do normy tzn chodzi na 4 i przestaje kopcić ale czuć plyn albo wypalanie go .

Czy zrobienie testu na zbiorniczku z płynem wykaże uszkodzona uszczelkę/ głowice? 

Opublikowano

na 99% to nie UPG tylko glowica pekla. I nie test nie wykaże pekniecia glowicy. W razie czego zapraszam po czapke euro3 :)

Opublikowano
  • Autor
35 minut temu, DivaynEays napisał(a):

na 99% to nie UPG tylko glowica pekla. I nie test nie wykaże pekniecia glowicy. W razie czego zapraszam po czapke euro3 :)

To jak spradzic zeby byc pewnym ? Dodam ze jeszcze ogrzewanie grzeje jak nigdy 

35 minut temu, DivaynEays napisał(a):

I chyba u mnie jest euro4 ?🤔

Opublikowano

Na start naladowac cisneinei w uklad i patrzec czy i skad leci. Jesli nie ma wycieku na zewnatrz to musi trafiac do silnika. Dodatkowo trzeba wykluczyc inne mozliwe przyczyny wypadania zaplonu na zimno - cisnienie paliwa, szczelnosc dolotu i odmy, cewki/swiece/ wiazka cewek/wtryskow, LPG jesli wystepuje. Jak wszystko wykluczysz to zostaje leb.

Tak Ty masz euro4, z tendencja do pekania.

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, DivaynEays napisał(a):

Na start naladowac cisneinei w uklad i patrzec czy i skad leci. Jesli nie ma wycieku na zewnatrz to musi trafiac do silnika. Dodatkowo trzeba wykluczyc inne mozliwe przyczyny wypadania zaplonu na zimno - cisnienie paliwa, szczelnosc dolotu i odmy, cewki/swiece/ wiazka cewek/wtryskow, LPG jesli wystepuje. Jak wszystko wykluczysz to zostaje leb.

Tak Ty masz euro4, z tendencja do pekania.

A euro3 podejdzie ? Ok rano sprawdzę a najdziwniejsze jest to ze ona mocy nie straciła jezdz bez problemu . Słyszałem ze tez jest dobrze odkręcić świece i spróbować odpalić jak wypluje plyn to juz wiadomo . Co mysisz o tym sposobie ?

Opublikowano

wystarczy zajrzec do cylindra tak naprawde. Najczesciej peka na 2 cylindrze.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 24.10.2025 o 23:39, DivaynEays napisał(a):

wystarczy zajrzec do cylindra tak naprawde. Najczesciej peka na 2 cylindrze.

Tak . Kamera sprawdziłem i po nocy pojawił sie plyn tak na 99% i to od strony rozrzadu 2 tak jak pisałeś.  Po za tym uszkodzony trujnik za gowica tam dzie jest czujnik . Daj na priv info o tej glowicy co masz 

Opublikowano
  • Autor

Orientujecie sie jakie mogą byc koszty roboty glowicy ? I czy od razu dół robic ?

Opublikowano

Zależy do stanu zajechania, ok 10k +/- 5k.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Langista napisał(a):

Zależy do stanu zajechania, ok 10k +/- 5k.

Dzieki za odpowiedź. Chyba nie bede juz jej robic bo jeszcze blacharka 

Opublikowano
2 godziny temu, Dragon7820 napisał(a):

Orientujecie sie jakie mogą byc koszty roboty glowicy ?

Jak będzie Ci się chciało i będziesz miał możliwości żeby zrobić to samemu to w 4 - 5 k zł się zmieścisz i wymienisz wszystko co potrzebne przy demontażu/montażu na nowe.

Opublikowano

Jak ma to zrobić bez wiedzy, narzędzi, warunków i doświadczenia? 

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Langista napisał(a):

Jak ma to zrobić bez wiedzy, narzędzi, warunków i doświadczenia? 

Narzędzia mam . Mam dobrego znajomego mechanika i jakies pojęcie o.mechanice mam 😉

Opublikowano
24 minuty temu, Dragon7820 napisał(a):

Narzędzia mam . Mam dobrego znajomego mechanika i jakies pojęcie o.mechanice mam 😉

To działaj, znajomy coś tam podpowie i poradzisz sobie, satysfakcja gwarantowana, no i minimum drugie tyle co wydasz na części i zakup/regenerację glowicy zostanie w kieszeni.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mam do was pytanie . Brali byście nowa tzn jakis zamiennik czy po regeneracji głowice?