Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy jesteśmy skazani na chińską motoryzację?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Langista napisał(a):

Ci 'dziennikarze' tak się spuszczają nad nowymi Chińczykami, bo im za to płacą. Zauważ że wcześniej nie byli nigdzie znani, a teraz jest wysryw tych 'dziennikarzy samochodowych', dziwnym trafem wychwalających Chińczyki jak się tylko da.

Influenserzy, dziennikarze, sportowcy niestety. Kolega Przem8 trafiłeś ze swoim spostrzeżeniem, iż jedyne co możemy to popisać, ponarzekać. Zastanawia mnie jedno, co w momencie, kiedy Chińczycy odcinają wszystkich producentów od dostaw podzespołów, i czy naprawdę nikt nie przemyślał tego, iż taki scenariusz mógłby się ziścić(lecz nie są ignorantami) i tego nie zrobią, bo bacznie obserwują Brukselę i jej dyrektywy.

Edytowane przez franciszek

Opublikowano

Wierz mi, to są tacy ignoranci i idioci za razem, że żaden z nich nie pomyślał o ewentualnym odcięciu dostaw. Mamy kilka firm w Europie produkujących takie podzespoły ale ich wydajność nijak ma się do Chin.

Opublikowano
W dniu 3.11.2025 o 14:39, franciszek napisał(a):

Zastanawia mnie jedno, co w momencie, kiedy Chińczycy odcinają wszystkich producentów od dostaw podzespołów, i czy naprawdę nikt nie przemyślał tego,

No to chyba już była namiastka tego w czasie cov19  , vw musiał produkcje zatrzymać ;)

No chwilę obecną moje następne auto raczej będzie z chin . Niestety nowe auta grupy vag ni jak się mają do tego co ludzie myślą . 

To już nie jest stara dobra technologia . 

Edytowane przez Lukaa5

Opublikowano
  • Autor
W dniu 6.11.2025 o 00:11, Lukaa5 napisał(a):

No to chyba już była namiastka tego w czasie cov19  , vw musiał produkcje zatrzymać ;)

No chwilę obecną moje następne auto raczej będzie z chin . Niestety nowe auta grupy vag ni jak się mają do tego co ludzie myślą . 

To już nie jest stara dobra technologia . 

Owszem mieliśmy już namiastkę odcięcia producentów od podzespołów i nic to nie nauczyło świata, w naszym przypadku (Brukseli). Być może tak ma być, jesteśmy rozgrywani jak dzieci przez ludzi, którzy ustalają (porządek) i reguły.

Jedno spostrzeżenie jest takie, jeśli ktoś pamięta ceny europejskich samochodów sprzed cov19, a ceny już w trakcie i po cov19, trzeba przyznać, że różnica była diametralna. Zasadnicze pytanie to czy gdyby nie cov19 i gdyby ceny nie poszły tak bardzo w górę, czy dziś patrzylibyśmy na chińską motoryzację z perspektywy taniej (alternatywy).

Czy europejska elita ma Chińczyków za debili......

Być może źle łącze kropki....

Prawda jest taka, ze cov19 było ogromnym (Eldorado) nie tylko dla motoryzacji.