peteair Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 Witam. Czas jakiś temu moje auto zostało chipowane. Po tym zabiegu przy jeździe i dynamicznym wciskaniu pedału gazu na obrotach od 1800 do 2000 odczuwalne są drgania. Nie byłem jeszcze w serwisie ale może ktoś z was miał podobny problem lub wie co to może być?To moje auto: A4 TDI 115KM chipowany do 136KM Pozdrawiam
Doman13 Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 Ja tak mam. I rozwiązałem problem nie butując auta w zakresie 1800-2000. jedno co wiem o silniku to tyle że moje wtryski mają duże korekcje (leją) i właśnie w tym upatruję przyczyny.
wojtekce Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 sprawdź przegub wewnętrzny Sprawdziłbym też poduszki skrzyni biegów. a ja bym spr. koło dwumasowe
Andrzejccc Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 najpierw sprawdź poduszki pod skrzynią i silnikiem i koniecznie przeguby
Doman13 Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 najpierw sprawdź poduszki pod skrzynią i silnikiem i koniecznie przeguby sprawdź przegub wewnętrzny Sprawdziłbym też poduszki skrzyni biegów. a ja bym spr. koło dwumasowe dajcie mu linki gdzie jest opisane jak to wszystko sprawdzać i na co zwracać uwagę przy sprawdzaniu
kleeju Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 Witam Tez mam AFN tez mialem takie wibracje i tak se poradzilem z pomoca forum oczywiscie bo bez niego ani rusz 1.Wymienilem plecionke-wibracje troche sie zmniejszyly ale to nie bylo to 2.Wymienilem poduszki-silnik i skrzynia jeszcze troche zostaly wibracje 3.Najwieksze zaskoczenie bylo powymianie filtra paliwa (byl jeszcze orginalny) jak reka odjal nie ten samochod wszystkie wibracje Z tego przedzialu ustaly znow moge cieszyc sie spokojna jazda w tym przedziale obrotów gdyz bardzo czesto sie jezdzi w tym zkaresie:)))) 4.A pare dni temu go zchipowalem pzodrawiam
peteair Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Opublikowano 16 Maja 2009 ok wymienię napewno filtr paliwa i pleciokę. Zobaczymy jak to zadziała
Łepski Opublikowano 19 Maja 2009 Opublikowano 19 Maja 2009 a ja bym spr. koło dwumasowe Do tego niestety potrzeba wyjąć skrzynię, a to już koszta się robią VAG nic nie wypluwa :?:
Łepski Opublikowano 19 Maja 2009 Opublikowano 19 Maja 2009 A co to VAG? http://www.a4-klub.pl/smf/diagnostyka_vag-b24.0/ Ogólnie chodzi o to czy nie ma żadnych błędów w sterowniku silnika.
peteair Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Opublikowano 20 Maja 2009 Dzięki z pomoc. przy was cały czas się uczę
mlodyy Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 jak bedziesz wymianial poduszki silnika to nie kopoj najtanszych bo bedzie jescze gozej / a poduche silnika latwo sprawdzic one sa olejowe jesli nie cieknie z nich olej ani zadna inna substancja to sa ok , sprawdz plecionke i caly uklad wydechowy , posiadasz katalizator czy juz nie ???
peteair Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Opublikowano 24 Maja 2009 Czołem. Posiadam katalizator. A czemu właściwie się go wymintowuje. Pozdrawiam
wojtekce Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 Czołem. Posiadam katalizator. A czemu właściwie się go wymintowuje. Pozdrawiam sporo na ten temat na forum
Daimos Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 Czołem. Posiadam katalizator. A czemu właściwie się go wymintowuje. Pozdrawiam Ponieważ jak jest już przytkany to hamuje przepływ spalin co powoduje spadek mocy silnika.
peteair Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Opublikowano 24 Maja 2009 Ja mam go jeszcze ale skoro sie przytyka to chyba wymienić trzeba a nie usuwać?
Łepski Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Ja mam go jeszcze ale skoro sie przytyka to chyba wymienić trzeba a nie usuwać? Jak będziesz płacił to zamknij oczy i zatkaj uszy
peteair Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2009 A to ażtyle kosztuje? Wymieniłem filtr paliwa ale wibracje nie ustały.Będę dalej kombinował. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi