Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opłacalność naprawy Audi A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie szanowne grono. 2 miesiące temu kupiłem moje pierwsze auto- audi a4b6 1.8t z 2001 roku. Kosztowalo mnie ono 6000 zł wiec nie oczekiwałem po nim zbyt wiele ale chciałem żeby był to zakup na co najmniej kilka lat, niestety wyszło na jaw że potrzebuję ono kilku napraw, wymiany klocków, tarcz, wizyty u elektryka płukanki silnika itp. Z tego wszystkiego wyszło że wydałem na niego juz 4000 zł, auto aktualnie nic nie dolega oprócz jednej waznej rzeczy, za pół roku sprzęgło bedzie do wymiany. Nie wiem czy sie pchać w remont czy sprzedac to auto w cholere. Podoba mi sie jego wygląd, komfort jazdy, a z drugiej strony nie pali ono mało, bedzie mnie jeszcze kosztowało co najmniej 2,5 tyś złotych więcej. 

Dlatego zwracam sie z prośbą o radę, co byście zrobili w mojej sytuacji. 

20251230_123125.jpg

Opublikowano

@brech444 szkoda tego komentować i pisać, lecz jak chcesz to mogę swoją opinie napisać, widziałeś co brałeś? Kupiłeś skorupę bez wymienionych rzeczy eksploatacyjnych za 6k to i tak mało zapłaciłeś, nikt nigdy prezentów nie robi. To teraz jak porobiłeś to dla mnie jest bez sensu sprzedawać, ciesz się jazdą.

Edytowane przez drmadjuice

Opublikowano

Co nie kupisz to i tak ekploatacyjne rzeczy w wiekszosci przypadkow beda do zrobienia, po drugie wymiane sprzegla nazywac remontem? szanujmy sie. Ani to remont, ani nic specjalnego. Typowa rzecz eksploatacyjna w ponad 20 letnim aucie. Swoja droga Sprzeglo i robota nie bedzie kosztowalo tyle co napisales, tylko tysiak mniej wychodzi w 95% przypadkow 1.8T

Opublikowano

Silnik ok? Oleju nie bierze, zapłon nie wypada, zawieszenie ok? Klima działa? Nawet z dwumasą i wysprzęglikiem przy drogiej wymianie to może i wyjdzie 2,5k, ale jeśli tylko sprzęgło to ja bym wymieniał. Jak koledzy wyżej to normalna część eksploatacyjna, kupując drugą furmankę nie masz pewności jakie będzie sprzęgło i ile pożyje.

Opublikowano
8 godzin temu, brech444 napisał(a):

za pół roku sprzęgło bedzie do wymiany.

Kurde sztos.

Może podjechałbym swoim do Ciebie na diagnostykę całego auta.

Fajnie było by wiedzieć, co się za chwilę zepsuje.

Opublikowano

I don't  know the prices in Poland but I'm sure  you have a lot more options , in Croatia for the strongest 1.8 t Q you can always , this is for example ,  find a flywheel and clutch in the set for from 400 or little less to  600 euro   Luk and Sach , Sasch gives more parts for the same value of money . 

And they have action almost all the time  

https://impexautodijelovi.hr/autodijelovi/audi/a4-b6/1.8-t-quattro-140kw/spojka-prikljucni-dijelovi/komplet-spojke

WWW.AUTOKRESO.HR

This is  a fast google search you to see , you can use add on for browser to translate the site and search properly.

If is to much for you to spend on gas install LPG and you see the difference  , go for the   best best LPG system  like BRC , Lamdi Renzo ,  ect  . But the most important thing for the LPG IS is installer and his knowledge , so you will need to go and research where to install if decide to do that .