storm37 Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 Witam, wybebeszylem srodek katalizatora nie wspawujac do srodka rury przelotowej czy to ma jakis negatywny wplyw na silnik ?? Zalety jakie zauwazylem to lepszy start od dolu odziwo dwumas sie uspokoil nie slychac go az tak bardzo :> pozdrawiam
Flyer Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 OT: co zrobiles z wnetrznosciami? Oplaca sie to jeszcze sprzedawac?
storm37 Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Opublikowano 17 Maja 2009 wnetrznosci zostawilem moze znajde jakiegos tlumikarza ktory to kupi...
GRazny Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 na allegro można wystawić ale to już podobno nie jest interes taki jak kiedyś...
kudalty66 Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 mi kiedys w golfie 1.9 kat sie wysypal to wiem ze wiecej palil, pusty kat w srodku powoduje zawirowania o oddaje dziwny dzwiek z pod spodu, polecalbym strumiennice obudowaną, co z zewnatrz wyglada jak katalizator a nie ma zawiriowan w srodku, z tego co wiem koszt ok 150 zeta, tylko pytanko czy na przegladzie nie beda spalin badac?? :gwizdanie: pozdrawiam
GRazny Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 tylko pytanko czy na przegladzie nie beda spalin badac?? :gwizdanie: zaczną... bo będą musieli
antonio Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 ja byłem w zeszłym tygodniu na stacji i mi nie sprawdzali
Daimos Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 na przeglądzie mogą sobie w dieslu sprawdzić co najwyżej stopień dymienia, a na to katalizator nie ma większego wpływu
storm37 Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Opublikowano 18 Maja 2009 Panowie wrocmy do pytania :gwizdanie: niektorzy pisza ze puszka bez wstawionej rury przelotowej to ZLO czy wie ktos dlaczego
kudalty66 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 niektorzy pisza ze puszka bez wstawionej rury przelotowej to ZLO czy wie ktos dlaczego mysli bo powoduje zawirowania w wydechu, niw wspomnę o dziwnym dżwieku z pod spodu na przeglądzie mogą sobie w dieslu sprawdzić co najwyżej stopień dymienia, a na to katalizator nie ma większego wpływu Analizator AVL Di Gas 465 może dokonac pomiarów steżenia: tlenku wegla, dwutlenku wegla , węglowodorów oraz zadymienie!!! pozdrawiam
rav Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Witam polecalbym strumiennice obudowaną' date=' co z zewnatrz wyglada jak katalizator [/quote'] Strumienica nic nie daje - nie polecem. Zwykła rura będzie lepsza. ___________________ Pozdrawiam Rafał
szkopek Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 ja mieszkam w UK tu na przegladzie zawsze analizuje sie spaliny i jezeli ktos ma wycietego lub pustego kata to na 100% nie przejdzie przegladu podejrzewam ze w Polsce za jakis czas bedzie to samo pozostana tylko znajomosci zeby przeglad zalatwic.........
Daimos Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 Akt prawny regulujący co mogą nam sprawdzić na przeglądzie: http://www.abc.com.pl/serwis/du/2003/2250.htm co do spalin diesla to polecam poczytać Załącznik1 pkt 9 oraz Załącznik 4
tomaszu Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 niektorzy pisza ze puszka bez wstawionej rury przelotowej to ZLO czy wie ktos dlaczego Tak samo wstawienie zwykłej rury to zło, bo szybciej wypalają się pozostałe tłumiki. Najlepszym rozwiązaniem jest wspawanie tłumika przelotowego.
wypsiu Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 ja mieszkam w belgi i tez sprawdzają emisje spalin więc jak bym taki zabieg zrobił to nie przejdzie przeglądu
Rekomendowane odpowiedzi