Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Final countdown czyli uroki Adblue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

I to jakby jest kompletna informacja, na podstawie której można podjąć kroki ku reanimacji tego systemu na własną rękę przy minimalizacji prawdopodobieństwa rozminięcia się z przyczyną problemu. Oczywiście zakładając, że "mój" elektryk prawidłowo zdiagnozował problem a nawet jeśli tak, to może nie być finał kłopotów ). Ciągle nie rozumiem jak on tak szybko zdiagnozował, szybciej niż data z logów skanu komputerem? ).

Tak czy siak na podstawie Twoich fachowych i rzetelnych informacji można próbować być dalej ECO driverem nie uciekając się do siermiężnych rozwiązań kastrując ukochaną audiczkę swojej żonie D.

Na razie pięknie dziękuję i szukam sterownika......

Opublikowano
9 minut temu, Pitunek napisał(a):

Ciągle nie rozumiem jak on tak szybko zdiagnozował, szybciej niż data z logów skanu komputerem?

Nic nie zdiagnozował. Wykonał pełny auto-scan, zobaczył na nim, że sterownik AdBlue jest nieosiągalny i tyle. Na podstawie tego wysunął wniosek, że musi być uwalony, bo problem jest znany w tym modelu, więc poszedł na łatwiznę...

Opublikowano
  • Autor

Czyli jak kupię nowy/stary sterownik to mogę mieć dwa świetnie działające a np. uszkodzony czujnik albo pompę ? D

W sumie jakbym kupił sobie taki program to też mógłbym być "elektrykiem" ? D

Edytowane przez Pitunek

Opublikowano
31 minut temu, Pitunek napisał(a):

Czyli jak kupię nowy/stary sterownik to mogę mieć dwa świetnie działające a np. uszkodzony czujnik albo pompę ? D

Teoretycznie tak, ale to tylko spekulacje i tak jak już wyżej napisałem, bez poprawnego zdiagnozowania nie poznasz przyczyny. Prawdopodobieństwo usterki sterownika jest że względu na to, że jest to najczęściej przyczyną oczywiście wysokie.

32 minuty temu, Pitunek napisał(a):

W sumie jakbym kupił sobie taki program to też mógłbym być "elektrykiem" ? D

Jak widzisz na powyższym przykładzie oprócz programu wymagana jest także wiedza do postawienia poprawnej diagnozy...

Trzeba jednak dodać, że nie wiemy jakie kroki diagnozowania podjął mechanik. To też tylko moje domysły, ale przypuszczam, że jeżeli wykonałby to zgodnie ze sztuką, to powinien podać Tobie informację, że np. program diagnostyczny nie wykrywa sterownika pomimo, że do niego dochodzi napięcie. Wykluczyłoby to spalony bezpiecznik lub przerwane przewody zasilające. Jednocześnie info to zawierałoby informację, że sprawdzał napięcia przy sterowniku, a tak, dał stwierdzenie i tyle.

Opublikowano
  • Autor

Wynika z tego, że grunt to solidny, uczciwy i kompetentny fachowiec, ale gdzie ich szukać ?? D

Opublikowano

W Twoich okolicach nie wiem 😀

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem coś takiego z Q5 - można zaryzykować ? Dsterownik.png

Opublikowano

Nie jest na 100% z Q5

Opublikowano
  • Autor

Oszaleje....

Opublikowano
  1. Sterowniki z Q5 nie są kompatybilne z A4/A5 pomimo tych samych silników.

2. Mają one numer części 80A907355x

3. Nie wyglądają tak jak na tamtym zdjęciu, bo podobnie jak w Q7, sterowniki w Q5 zamieszczone są wewnątrz pojazdu (są po prostu czyste)

4. Na naklejce widnieje data produkcji 2016. Q5 wyszły dopiero na rynek w styczniu 2017.

Opublikowano

Ten tutaj jest z Q7 w bardzo dobrym stanie. Nawet memblane jeszcze widać, że nie odklejona.

ADBLUE STEUERGERÄT Audi Q7 (4MB/4MG) 2016 4M0907355 / 4M0907355B / 4M0907355A | eBay.de

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za podpowiedź, faktycznie wygląda bez porównania lepiej i jak mniemam ze sprawdzonego źródła.

700 vs 1600pln - teraz ruch należy do żony D

Opublikowano

Tutaj jeszcze trochę taniej

Kleinanzeigen
No image preview

Adblue SCR Steuergerät 4M0907355 4M0907355D neuwertig

4M0907355 Audi A4 A5 A8 Q7 Q8 VW AdBlue Steuergerät Extra abgedichtet! Membran angebracht. Kam...,Adblue SCR Steuergerät 4M0907355 4M0907355D neuwertig in Mecklenburg-Vorpommern - Bergen auf Rügen

id

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

No faktycznie same perełki )

Opublikowano

A co miało kosztować 700zł w Twoim porównaniu wyżej?

Opublikowano
  • Autor

No to coś brudne co wrzuciłem, ale jakby nie działało to chłop mówił, że odda pieniądz )

Opublikowano

Zapomnij o tamtym trupie.

Opublikowano
  • Autor

No ten Twój drugi byłby ok tylko jak przebrnąć przez ten niemiecki? D

Opublikowano
18 minut temu, Pitunek napisał(a):

tylko jak przebrnąć przez ten niemiecki? D

Translator się to nazywa 😁

Opublikowano

Dokładnie. Chciałbyś go zakupić?