Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd map 3g Basic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam Audi A4 B8 z 2012 i mam mmi 3G Low (Basic)

Mój soft to: BNav K0257 z polskim menu

Podjąłem się wgrania map BNav EUE 5.36.1, East z Polską, są to najnowsze dla mmi basic. Karta SD 32gb sformatować do FAT32. Mapy zainstalowałem nie poprzez engineering menu tylko z menu nawigacji, komunikat sam wyskoczył, ja tylko potwierdziłem. Po zainstalowaniu kliknąłem na NAV i mapy były odrazu zablokowane komunikatem jak ma zdjęciu. Pobrałem aktywator (2 pliki),wrzuciłem na czystą kartę i do slotu 2. Instalacja przez engineering menu, wykryło MMI ACTIVATION MAPS, standard , poszło bez problemu. Potem w podsumowaniu było FSC OK , dałem continue, restart mmi, lecz w nawigacji ciągle ten sam komunikat.

Co muszę zrobić?

Wiem że powinno się podnieść soft do K0260 lecz ten brak polskiego by mi doskwiera, próbowałem instalować mapy starsze 5.24.2 ale tutaj nie działa Start i instalacja nie startuje. Usunąć database w zielonym menu można tylko w 3G High, bo tutaj w basic wyskakuje: "script not found" hmm jakieś pomysły forumowicze??? Zbliża mi się wyjazd nad nasze polskie morze i fajnie było by przetestować nawigację w aucie.

20260808_180240.jpg

20260802_200605.jpg

Opublikowano

Firmware K0260

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Firmware K0260

Jak widać da sie i na K0257. Napisałem do gościa jak to zrobił. On użył innego aktywatora niż ja

ChomikImage.jpeg

Opublikowano

To działaj

Opublikowano

dla oprogramowania: BNav_EU_K0257_2_D1 "pasująca" mapa to: Basic 5.35.2 Europe 2022/2023 i taką też mam u siebie wgraną... co do wyższej wersji mapy to tak jak Ci kolega Muskel1 pisze, powinieneś podnieść firmware do: K0260_1_D1 ale niestety musisz się pożegnać z Polskim menu... dlatego ja to sobie odpuściłem...

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, janusz75 napisał(a):

dla oprogramowania: BNav_EU_K0257_2_D1 "pasująca" mapa to: Basic 5.35.2 Europe 2022/2023 i taką też mam u siebie wgraną... co do wyższej wersji mapy to tak jak Ci kolega Muskel1 pisze, powinieneś podnieść firmware do: K0260_1_D1 ale niestety musisz się pożegnać z Polskim menu... dlatego ja to sobie odpuściłem...

Mam te mapę na karcie SD i nie da sie zrobić downgrade :/ w engineering Mode na samym końcu jak jest "Start" to po kliknięciu nic sie nie dzieje, zero reakcji. Teraz myślę do których map zejść z 5.36.1 by potem updateować do 5.35.2 . W 3g Basic starsze mapy nie wejdą na najnowszą. Trzeba wykombinować coś innego. Będę działać