Opublikowano Wczoraj o 02:43 1 dn Autor 9 godzin temu, Kondz napisał(a):Mi wyskoczył błąd 113 podczas aktualizacji, wszystko robione według instrukcji, ktoś wie co to za błąd od czego ?Podeślij na priv zdjęcie całego ekranu Informacje o wersji z Software train + MU oraz, jeśli powstał, plik MIBSI-Logs/install.log z karty SD. Sam Error 113 jest zbyt ogólny, log pokaże konkretną przyczynę.Jeżeli masz dokładnie MHI2Q_ER_AUG22_P5092 / MU1329, wtedy kolejnym podejrzanym jest karta/payload. Edytowane wczoraj o 02:43 1 dn przez dawxxx
Opublikowano Wczoraj o 11:38 1 dn Autor Super, cieszę się i niech służyGodzinę temu, kubalabecki napisał(a):Dzięki najpiękniejsze! Wszystko śmiga
Opublikowano Wczoraj o 13:01 1 dn Wersję mam taką jak na foto,rozumiem ze teraz trzeba zrobić aktualizację tylko gdzie jej szukać,chyba że ktoś ma odpowiedni soft
Opublikowano Wczoraj o 14:04 1 dn 11 hours ago, dawxxx said:Podeślij na priv zdjęcie całego ekranu Informacje o wersji z Software train + MU oraz, jeśli powstał, plik MIBSI-Logs/install.log z karty SD. Sam Error 113 jest zbyt ogólny, log pokaże konkretną przyczynę.Jeżeli masz dokładnie MHI2Q_ER_AUG22_P5092 / MU1329, wtedy kolejnym podejrzanym jest karta/payload.Mam dokładnie ten sam błąd. Moja wersja to: MHI2Q_ER_AUG22_P5092 / MU1329Plik z logami nie utworzył się.Karta jest raczej ok, ponieważ wcześniej zrobiłem update do P5092 na tej karcie i wszystko było ok.Najpierw jest to:Po czym po chwili pojawia się drugi ekran taki sam jak osoby co wcześniej wrzucała.
Opublikowano Wczoraj o 14:07 1 dn 16 godzin temu, krzysieka5 napisał(a):Na kablu działa zoom, aczkolwiek nadal nie wyświetla pozostałego dystansu i czasu przybycia - bez tego używanie dla mnie mija się z celem. Ciekawe czemu innym działa a u mnie nie.A patrzyłeś na pełnym widoku? Ja mam akurat tryb sportowy zegarów więc na małym oknie nie ma dodatkowych informacji. Jak dam mapy na cały ekran to pojawia sie okienko z dystansem i czasem. I to przez adapter wifi. Na kablu jeszcze nie używałem.
Opublikowano Wczoraj o 14:18 1 dn W dniu 1.10.2026 o 07:36, caplascala napisał(a):Testował ktoś na tym sofciePotwierdzam, właśnie 5min temu to zrobiłem. 5min roboty i śmiga bez zarzutów. Google maps, yanosik oraz apple maps. Jedynie zauważyłem ze nie wyświetla mi się ten display, ani nie mogę przybliżyć czy oddalić z poziomu kierownicy, może dlatego ze mam carkit 5.0 żeby szło bezprzewodowo. Sprawdzę niedługo po kablu.
Opublikowano Wczoraj o 14:24 1 dn Autor 19 minut temu, Cyb napisał(a):Mam dokładnie ten sam błąd. Moja wersja to: MHI2Q_ER_AUG22_P5092 / MU1329Plik z logami nie utworzył się.Karta jest raczej ok, ponieważ wcześniej zrobiłem update do P5092 na tej karcie i wszystko było ok.Najpierw jest to:Po czym po chwili pojawia się drugi ekran taki sam jak osoby co wcześniej wrzucała.Odnośnie błędu 113 przy „MIBSI bootstrap” – to już znany, powtarzający się przypadek przy tej darmowo udostępnianej paczce. Podobne zgłoszenia pojawiają się też poza naszym forum, również przy zgodnej wersji P5092 / MU1329. Na ten moment nie mam potwierdzonego rozwiązania. Autor oryginalnego rozwiązania chyba to naprawił, ale teraz sprzedaje to za 100 euro tu: https://www.reddit.com/r/Audi/comments/1wivvpi/android_auto_carplay_in_the_audi_virtual_cockpit/Z analizy kodu wynika, że log powstaje dopiero po próbie przełączenia karty SD w tryb zapisu. Jeśli instalator zatrzyma się wcześniej, pliku MIBSI-Logs/install.log może w ogóle nie być. Sam brak logu nie oznacza więc, że źle przygotowaliście kartę. Z kolei wcześniejsza udana aktualizacja firmware z tej samej karty nie wyklucza problemu z zapisem lub wykrywaniem jej przez ten instalator.Udostępniam paczkę za darmo, z której sam korzystałem, ale nie jestem autorem oryginalnego instalatora i nie mogę zagwarantować działania na każdej jednostce z tym samym numerem softu. Sam pracuję teraz nad poprawą kilku rozwiązań, ale nie mogę obiecać, że to zadziała w tym przypadku.EDIT:O tu dokładnie można to kupić: https://roadkernel.com/ Ani nie polecam, ani nie odradzam. Natomiast zakładam, że autor oferuje wtedy support porządny za tę kasę. Jest też rozwiązanie bodajże z Rumunii, i ono poza naszym MHI2Q ma też obsługę MHI2, super by było gdyby ktoś to przetestował: https://altscreen.mib-helper.com/Czy warto płacić? Trudno mi powiedzieć, jak ktoś ma pieniądze, chce szybko, aktualizacje żeby były – pewnie warto. Moim zdaniem niedługo to wszystko co teraz jest płatne będzie dostępne za darmo. Edytowane wczoraj o 14:57 1 dn przez dawxxx
Opublikowano Wczoraj o 15:25 1 dn Godzinę temu, lukaszdutka napisał(a):A patrzyłeś na pełnym widoku? Ja mam akurat tryb sportowy zegarów więc na małym oknie nie ma dodatkowych informacji. Jak dam mapy na cały ekran to pojawia sie okienko z dystansem i czasem. I to przez adapter wifi. Na kablu jeszcze nie używałem.Tak oczywiście, na pełnym widoku również niestety nie wyświetla czasu ani dystansu. Tak samo na kablu jak i poprzez adapter. Chyba zostało mi poczekać na jakąś aktualizację.
Opublikowano Wczoraj o 15:40 1 dn Godzinę temu, Grajson napisał(a):Potwierdzam, właśnie 5min temu to zrobiłem. 5min roboty i śmiga bez zarzutów. Google maps, yanosik oraz apple maps. Jedynie zauważyłem ze nie wyświetla mi się ten display, ani nie mogę przybliżyć czy oddalić z poziomu kierownicy, może dlatego ze mam carkit 5.0 żeby szło bezprzewodowo. Sprawdzę niedługo po kablu.Yanosik działa na tym? U mnie nie działa na AA
Opublikowano Wczoraj o 16:37 1 dn Autor Yanosik na pewno działa na Carplay, ale, o ile mi wiadomo, chyba żadna przeróbka jeszcze nie pozwala mu działać dobrze na Android Auto.
Opublikowano Wczoraj o 18:13 1 dn 2 godziny temu, Dżangobajana napisał(a):Yanosik działa na tym? U mnie ni na AADziała, ale tak jak pisałem wyżej, przez carkit 5.0 nie ma możliwości przybliżenia, po kablu bez zarzutów Edytowane wczoraj o 18:15 1 dn przez Grajson
Opublikowano Wczoraj o 18:13 1 dn Zauważyłem jeszcze jeden błąd. Mianowicie jeśli chcemy używać Google map na ekranie mmi to nie są się wyśrodkować i przybliżyć. Dodatkowo nie obraca się obraz w kierunku jazdy tylko na sztywno ma ustawienie nie z kompasu. Sytuacja na miejsce zarówno bez wyznaczonej trasy jak i z nią.
Opublikowano Wczoraj o 18:58 1 dn 42 minuty temu, rudzki.damian napisał(a):Zauważyłem jeszcze jeden błąd. Mianowicie jeśli chcemy używać Google map na ekranie mmi to nie są się wyśrodkować i przybliżyć. Dodatkowo nie obraca się obraz w kierunku jazdy tylko na sztywno ma ustawienie nie z kompasu. Sytuacja na miejsce zarówno bez wyznaczonej trasy jak i z nią.Odznacz opcje mapy zawsze skierowanej na północ, czy jakoś tak. Trzecia ikona od góry na ekranie mapy, taka okrągła z wężykiem w środku. Wygląda, że to się ustawia automatycznie po tej aktualizacji, ale to jest zwykle ustawienie w mapach Google. Czasem ktoś kliknie przez przypadek i nie wie jak to odwrócić.
Opublikowano Wczoraj o 20:01 1 dn 1 godzinę temu, Grajson napisał(a):Działa, ale tak jak pisałem wyżej, przez carkit 5.0 nie ma możliwości przybliżenia, po kablu bez zarzutówCzyli masz IOS a nie Android? Edytowane wczoraj o 20:02 1 dn przez Dżangobajana
Opublikowano Wczoraj o 20:01 1 dn Nie wiem jak to działa w połączeniu z car play,natomiast testuje to od tygodnia z android auto i działa to bardzo przeciętnie.Przy zmianie widoku mapy z małego widoku na sport layaut do widoku pełnoekranowego dwukrotnie miałem sytuacje że mapa na vc całkowicie przestała działać i nie mogłem się połączyć z AA nawet po kablu.Dopiero po zamknięciu centralnego zamka i uśpieniu sterowników wszystko wróciło do normy.Poza tym nie działa przybliżanie mapy na Vc,widok mapy na środkowym ekranie jest oddalony nie idzie go wyśrodkować nie zależnie od tego czy jest ustawione prowadzenie do celu czy nie.Na mapach waze tego problemu nie ma.Być może ta aktualizacja jest przewidziana dla Car play i z iphonami działa to lepiej.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz Godzinę temu, Andremart napisał(a):Próbował ktoś na MHI2_ER_AUG22_K3346 (MU 1438) ?Próbowałem, ale niestety błąd 113. Jak by ktoś miał patcha do k3346 i chciał się podzielić, to chętnie przygarnę :) Edytowane 14 godzin temu14 godz przez Wirusek
Opublikowano 13 godzin temu13 godz 18 godzin temu, Dżangobajana napisał(a):Yanosik działa na tym? U mnie nie działa na AAU mnie na AA nie działa. Jest aby logo na virtual cockpit
Opublikowano 11 godzin temu11 godz W dniu 30.09.2026 o 12:59, dawxxx napisał(a):PS. Mógłbyś powiedzieć jak "wywołać" te menu? Dziękuje autorowi, dzięki nie ma udało się w mojej Q7 aktywować ;-)