Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi MIB2/MHI2Q CarPlay/Android Auto w Virtual Cockpit – Google Maps i nawigacja na zegarach [P5092 / MU1329]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałbym zrobić komplet, czyli aktualizacja MMI, wgranie tego bajeru i dodatkowo wgranie Sport Layout z S5. Ktoś sie orientuje w jakiej kolejności to najlepiej zrobić, pomijając aktualizację bo to oczywiste że najpierw

Opublikowano
  • Autor

Aktualizacja, potem bez znaczenia.

U mnie na tym sofcie rolka działałą w google maps i mapach google na carplay, nie wiem jak z android auto. Co ciekawe o ile pamiętam tutaj ona działa tak, że przy uruchomieniu auta i włączeniu carplay przejmuje działanie od pierwszego naciśnięcia, więc pierwszy zoom może chwilę zająć zanim pomyśli.

Opublikowano
W dniu 30.09.2026 o 20:21, dawxxx napisał(a):

Ktoś przerzucił link na jakiś transfer, więc się dzielę póki nie zablokują: https://gofile.io/d/XdmvdLNQ

Super sprawa, piękne dzięki.

Wspomniałeś, że masz HUD - czy wskazania kierunku nawigacji są wyświetlane na HUD w tej wersji na Carplay lub AA?

Opublikowano
9 godzin temu, JKB_a5b9 napisał(a):

Wspomniałeś, że masz HUD - czy wskazania kierunku nawigacji są wyświetlane na HUD w tej wersji na Carplay lub AA?

wlasnie tez o to mialem pytac :)

Podbijam pytanie :)

Opublikowano
  • Autor

Tak, mam HUD, patrzcie, to na CarPlay kiedy włączę nawigację w google maps:
IMG_8693.jpeg

Opublikowano

Ciekawe czy w AA na HUD będzie działało

Opublikowano
18 minut temu, dawxxx napisał(a):

Tak, mam HUD, patrzcie, to na CarPlay kiedy włączę nawigację w google maps:
IMG_8693.jpeg

Dzięki! Zakładam, że w android auto też tak będzie. Zrobię update MMI do tej wersji i później działam z tym modem.

Opublikowano

Dzięki za podzielenie się i obszerny opis.

20261002_085903.jpg

Jeszcze pytanko, jak przełączyć spowrotem na fabryczne mapy audi, widzę na Twoim zdjieciu opcje ale nie wiem jak w nią wejść

IMG_86252.jpeg.719c38992f70f6f29b87ccba4a356bf2.jpeg

Edytowane przez lukaszdutka

Opublikowano
  • Autor

Nie ma sprawy. Przytrzymaj rolkę/ok przez kilka sekund na tym widoku

1 godzinę temu, lukaszdutka napisał(a):

Dzięki za podzielenie się i obszerny opis.

20261002_085903.jpg

Jeszcze pytanko, jak przełączyć spowrotem na fabryczne mapy audi, widzę na Twoim zdjieciu opcje ale nie wiem jak w nią wejść

IMG_86252.jpeg.719c38992f70f6f29b87ccba4a356bf2.jpeg

Opublikowano

Wielkie dzięki za wsparcie i udostępnienie plików. Zmieniłem szybko FW z USA na EUR, żeby zmatchować z Twoim, wgrałem Twoje pliki i wszystko śmiga. Jedyne o czym nie pomyślałem - jak mi to będzie działać z AA, skoro mam ekran od Chińczyka z własnym AA, więc OEM nie jest spięte z telefonem... Nie mniej jednak po podłączeniu telefonu do auta po USB wszystko śmiga jak w opisie! 69756fb8-b13d-41f9-b061-7f5a6083e888.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, matowskyy napisał(a):

Wielkie dzięki za wsparcie i udostępnienie plików. Zmieniłem szybko FW z USA na EUR, żeby zmatchować z Twoim, wgrałem Twoje pliki i wszystko śmiga. Jedyne o czym nie pomyślałem - jak mi to będzie działać z AA, skoro mam ekran od Chińczyka z własnym AA, więc OEM nie jest spięte z telefonem... Nie mniej jednak po podłączeniu telefonu do auta po USB wszystko śmiga jak w opisie! 69756fb8-b13d-41f9-b061-7f5a6083e888.jpg

Szkoda że z softem US nie próbowałeś 🤭, bo ja mam us soft i nie wiem czy coś się wykrzaczy czy nie

Opublikowano
  • Autor

Działa z softem US MHI2Q_US_AUG22_P5087 ale do tego wczoraj znalazłem inną paczkę, ta obecna nie zadziała.

Opublikowano

Ogólnie, zakładam, że to kwestia czasu ale "brakuje" jedynie opcji wyboru widoku satelity lub budynków 3D i mamy juz pełną funkcjonalność.

Pytanie - tryb dzienny/nocny mapy zmienia się automatycznie bazując na ustawieniach Carplay/Android auto?