lorner Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Miesiąc temu w warsztacie był wymieniony termostat dziś po przejechaniu ok 50 km temperatura nagle ustawiła się na 75 st przez jakies 3-4 km tak pozostawała potem nagle skok na 90 st i po chwili zejście na 85-87 st . Podejrzewam ze termostat jednak nie był wymieniony .
wontly Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Witam, mam podobnie i nie wiem czy wymieniać termostat czy to coś innego
werpech Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 witam wymiana termostatu przy tym silniku to nie lada wyzwanie a, a sam termostat kosztuje ok 560zl ja wymienilem termostat u siebie bo sensor w termostacie padl. Ale zadnych zlych objawow nie bylo
mstan Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witam Ze złota miałeś ten termostat że taki drogi. A teraz na poważnie, termostat to urządzenie mechaniczne i w przypadku awarii nie powoduje takich szybkich skoków temperatury.To bardziej by pasowało do czujnika, poluzowanych kabelków lub samego zegara.Mógłbyś sobie sprawdzić na klimatroniku.U mnie to kanał 51,lub VAG-iem,a przy okazji czy nie masz błędów związanych z czujnikiem. Pozdrawiam
jkr80 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witam Możliwości są dwie: albo padł Ci czujnik temperatury albo termostat. Ja mam co prawda starsze autko ale problem termostatu przerobiłem. Objawy były podobne - skoki temperatury a zwłaszcza przy wyjeździe z miasta - w mieście na skrzyżowaniu 90stC - chwila z wieksza prędkością i temperatura zjeżdzała do 70stC. Lek: Wymiana termostatu. Mój jednak kosztował 30 czy 40 zł. Proponuję wcześniej sprawdzic czujnik temperatury. Przy wymianie termostatu warto się zastanowić nad wymianą płynu chłodniczego (jeśli potrzeba). Pozdrawiam Józek[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2009, 20:55_________________________________________________Witam Jeszcze jedno. Mój kolo w Maździe 626 też wymieniał termostat w warsztacie i za miesiąc musiał wymienić jeszcze raz. Tym razem wymieniał go sam. Pozdrawiam Józek
jacek0311 Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Teraz w serwisie koszt 350 to i tak drogo u mnie po przejechaniu 15 kilometrów temp max 65 stopni a jak pokręcę się po mieście to podskoczy do 75 a dopiero jak stanę to na postoju wskoczy na 90 i nie wiem czy to wina termostatu. Mozę ktoś pomoże będę wdzięczny. Pozdrawiam
ROBERT Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Teraz w serwisie koszt 350 to i tak drogo u mnie po przejechaniu 15 kilometrów temp max 65 stopni a jak pokręcę się po mieście to podskoczy do 75 a dopiero jak stanę to na postoju wskoczy na 90 i nie wiem czy to wina termostatu. Mozę ktoś pomoże będę wdzięczny. Pozdrawiam Termostat na 100%
jacek0311 Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Dziękuje za pomoc jutro kupuje a może ktoś wie czy wielki problem z wymianą trzeba zdejmować alternator. Silnik 2,0 20v 131 koni Pozdrawiam[br]Dopisany: 13 Październik 2009, 21:19_________________________________________________Witam termostat zamówiony bedzie w piatek serwis 350 zł elektroniczny ponoć. Chcialbym zapytam jak najlepiej odpowietrzyć układ i czy trzeba zdejmować alternator?. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi