Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BDV] Mody do zrobienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcial bym cos zrobic z tym silnikiem tylko nie wiem co mozna :confused4: jak cos wiecie na temat tego silnika to piszcie.Pozdrawiam najchetniej bym zrobil dolot...[br]Dopisany: 19 Maj 2009, 11:01_________________________________________________[all B6 ]

Opublikowano

Ile Ci pali to auto w trybie miejskim?

Co do zmian to zrob sobie jakis fajny wydech. Sluszalem prace tego silnika po uwolnieniu i jest dość fajna :hi:

Opublikowano

pali jakies 12 litrow za to na trasie jest ekonomiczny bo jakies 8 litrow:) mam ju z wydech od podstaw zrobiony ale planuje jakich moze chip i dolot...bo nie wiem co mozna zrobic z tym silnikiem

Opublikowano

W wolnossacym 2.4 trudno o zauważalne różnice nawet po planowanych przez Ciebie zmianach. Dodam jeszcze ze na tym forum dopiero przecierasz szlaki jesli chodzi o mody w silniku 2.4 :hi:

Opublikowano

moze ktos cos napisze ciekawego na temat tego silnika, jak sie dowiadywalem to chip daje tylko 18 PS i 32 momentu :thumbdown:

Opublikowano

tylko 18 PS i 32 momentu

A ja twierdzę, że AŻ tyle i wręcz niemożliwie wiele...

Kto ci takie liczby obiecuje ?

Opublikowano

nie pamietam jak sie nazywa ta firma ale obiecuje takie parametry,oddam i zobacze czy bedzie mial te konie:) i wtedy wsadze na forum zdjecie z wykresem

Opublikowano

nie pamietam jak sie nazywa ta firma

:kox: :kox: :kox:

Opublikowano

nie pamietam jak sie nazywa ta firma ale obiecuje takie parametry,oddam i zobacze czy bedzie mial te konie:) i wtedy wsadze na forum zdjecie z wykresem

To najpierw sprawdź jaką ma serie żeby ci "fachowcy" nie powiedzieli że silnik przed chipem miał niestety tylko 150 ps a teraz po czipsie ma 170 wiec przyrost o 20 i kasa sie należy :good:

Poczytaj sobie troche o silnikach wolnossących , niekoniecznie 2.4 , bez różnicy jest to czy silnik ma 2.4 , 1.8 czy 1.6.

Do zwiekszenia mocy potrzebna jest wieksza dawka paliwa + wieksza dawka powietrza. o ile paliwa można poprzez zmiane programu dodać wiecej o tyle powietrza bez TURBO nie dasz wiecej niż silnik sam sobie zassie.

no i zdradź nam kto ci podał przyrost o 18 ps i 30 niutków :kox:

Opublikowano

wejdz sobie na 44tuning.pl i tam masz wszystko opisane,a moj silnik ma 170:) bo byl mierzony czy sie nadaje do robienia czego kolwiek

Opublikowano

44tuning.pl

:kox: :kox: :kox: :kox: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

widze ze tu nie ma normalnych ludzi z ktorzy moga pomoc albo cos doradzic...

Ale czego oczekujesz? Piszesz o firmie która obiecuje gruszki na wierzbie a nie czytasz tego co mówią do ciebie ludzie cokolwiek orientujący się w temacie.

Ja mogę ci powiedzieć, że chętnie zapłacę za pomiar na hamowni MAHA po tym pseudo czip tuningu twojego auta :good:

Albo nie. Jak będzie taki wynik jak oni zapewniają ja płacę za hamowanie. Jak będzie wynik seryjny to ty płacisz i będziemy się nabijac wspólnie. Co ty na to ? :kox:

Opublikowano

widze ze tu nie ma normalnych ludzi z ktorzy moga pomoc albo cos doradzic...

Są, są i nawet dobrze Ci radzą :decayed: Niestety z tego silnika nic nie zrobisz bez duuużych kosztów np kompresora (jeśli wogóle taka opcja jest możliwa). A te kilkanascie koni, ktore obiecuje 44tuning, to niestety "przerost formy nad treścią" i nie jest warte tych pieniędzy.

Opublikowano

Poziek, nie kazdy posiada tak rozlegla wiedze na temat tuningu jak Ty.... badz tak mily i wyjasnij dlaczego wolnossacych silnikow sie nie tuninguje a co za tym idzie powyzsza firma pragnie nabic NASZEGO kolege w butelke!

Opublikowano

poczytaj najpierw co ludzie pisza na tym forum, jakich rad udzielaja i pomagaja rozwiazywac problemy a pozniej wypowiadaj opinie ze nie ma normalnych ludzi.

niestety na takich ludzi jak ty czekaja takie firmy i zarabiaja ogramna kase robiac ludzi w konia.

ale to twoje auto i twoja kasa.

Opublikowano

wolnossacych silnikow sie nie tuninguje

Wręcz przeciwnie tuninguje się...ba powiem więcej, gdyby mateusz wstawił link do speców którzy faktycznie coś takiego potrafią to bym się nie nabijał. Ale:

a) 44tuning.pl to nic innego jak marketingowi spryciarze, którzy naciągają naiwnych klientów

B) 10KM i kilkanaście koni w wolnossaku nie przybędzie samą obróbka softu ale zapewne mechanicznie trzeba będzie ruszyć dolot

c) pomiary mocy z hamowni "kołowej" jakie prezentuje 44tuning są zwykłą ilustracją :naughty: potrafię taką samą zrobić w paintcie :kox: :kox:

Opublikowano

Najlepsze z tej strony 44tuning jest:o 1,8 tsi

''Po wszelkich badaniach przeprowadzonych przez nasz zespół ( :polew:w temacie poznania potencjału tego egzemplarza powstały dwie opcje bezpiecznego tuningu. Opcja Stage 1 (Chip Tuning VIP) to przyrost 67 KM a opcja druga Stage 2 to przyrost 97 KM czyli samochód po tuningu dysponuje mocą 217 KM i momentem 330 Nm!

Opublikowano

okej dzieki,odezwe sie i zobacze co mi powiedza...akurat wiem gdzie to jest bo jestem w piasecznie codziennie:)