artiq Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 witam, chcialbym sobie sam odgrzybic klimatyzacje preparatem WURTH na którym cala operacja zalecana jest od strony skraplacza i .......... problem w tym, ze nie wiem gdzie ten skraplacz jest i jak sie do niego dostac. prosze o pomoc. dzieki pozdrawiam.
STANIV Opublikowano 23 Maja 2009 Opublikowano 23 Maja 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t39455.0.html;highlight=b6+odgrzybianie+klimatyzacji i polecam środek WURTH, syf spłynie skraplaczem. POZDRO
artiq Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Opublikowano 28 Maja 2009 Witam próbowałem dostać się do skraplacza, ale w schowku mam zmieniarke CD i nie mogę jej wyciągnąć, a pod nią są jeszcze śruby i nie wiem tez czy lodówka która jest w schowku nie bedzie przeszkadzac w demontażu. Jak wyciagnąć zmieniarke, próbowałem juz przez te płaskie nacięcia u dołu CD płaskimi blaszkami ale nic to nie dało, dalej twardo siedzi i ani drgnie, czy moze gdzies sama zmieniarka jest przykrecona ? pozdrawiam
majkel_majki Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Kolego, wybacz mylisz pojęcia i wprowadzasz w błąd przed przeczytaniem wątku. Skraplacz to chłodnica klimatyzacji z przodu auta, to co masz pod deską rozdzielczą to parownik i do niego chcesz się dostać.
artiq Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Opublikowano 29 Maja 2009 ok, a czy od strony skraplacza z przodu auta mozna tez to zrobić ? czy raczej wszystko od strony parownika ?
wojtekce Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 to to samo gdybyś po chłodnicy wody popsikał
macieek Opublikowano 30 Maja 2009 Opublikowano 30 Maja 2009 Witam próbowałem dostać się do skraplacza, ale w schowku mam zmieniarke CD i nie mogę jej wyciągnąć, a pod nią są jeszcze śruby i nie wiem tez czy lodówka która jest w schowku nie bedzie przeszkadzac w demontażu. Jak wyciagnąć zmieniarke, próbowałem juz przez te płaskie nacięcia u dołu CD płaskimi blaszkami ale nic to nie dało, dalej twardo siedzi i ani drgnie, czy moze gdzies sama zmieniarka jest przykrecona ? pozdrawiam Co do demontażu schowka sugeruje zapoznanie sie z lekturą: http://www.a4-klub.pl/smf/b6_avf_jak_wyjac_zmieniarke_ze_schowka-t81304.0.html A na przyszłość uzywać opcji "szukaj"
Rekomendowane odpowiedzi