Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Wyciek płynu chłodzącego - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomozcie ubywa mi plyn chlodniczy z ukladu...duzo czytalem i poczatkowo myslalem ze to ta nieszczesna uszczelka pod glowica ale tak plyn nie czuc spalinami nie ma bialej mazi w oleju; nie syczy jak odkrecam nakretke z nagrzanym plynem chlodniczym w zbiorniku... nie kapie mi woda z rury itd wiec zaczalem szukac wycieku no i znalazlem.....poci mi sie przy czujniku temperatury g62 w bloku silnika. mam juz oring tylko teraz kolejny problem jak oproznic blok silnika z plynu tak a zebym mogl go ponownie wykorzystac. odpiecie rury pod chlodnica nie oprozni calego ukladu bo ujdzie z chlodnicy ale zostane plyn w bloku;/ powiedzcie jak sie z tym uporac. pozdr i czekam na odpowiedz :wink4: [br]Dopisany: 23 Maj 2009, 10:34_________________________________________________aha no i jeszczee jedno czy da sie w ajm wyjac alternator bez robierania przodu bo najprawdopodobniej siada mi lozysko w nim pozdr

Opublikowano

1. spuszczonego płynu chlodzacego nie używa się ponownie

2. alternator demontujesz bez zadnego problemu, bez odsuwania pasa przedniego

Opublikowano

Zobacz też czy nie jest pęknięty plastikowy króciec z tyłu głowicy od którego idzie wąż do nagrzewnicy, częsta usterka w tych silnikach.

Opublikowano

Zobacz czy pompa "wody " nie puszcza, wymieniałeś przy rozrządzie? jak nie to bym tam przyczyny szukał.

Opublikowano
  • Autor

rozrzad mialem wymieniany jakies 20tys km temu rowniez z pompa wody wiec to raczej bym wykluczal. no nic narazie znalazlem ze z pod czujnika mi sie poci jak to zlikwiduje i nie ustapi to bede szukal dalej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

odkrecasz termostat wyciagasz go i plyn schodzi z silnika

Opublikowano

odkrecasz termostat wyciagasz go i plyn schodzi z silnika

Nie do końca spuścisz w ten sposób,ja może i prymitywnie ale porządnie dmuchnąłem parę razy w zbiorniczek płynu wyrównawczego :wink4:

Tak jak pisze Daimos sprawdź plastikowy króciec na którym znajduje się czujnik.

Opublikowano

ja wymieniłem czujnik bez spuszczania płynu, wylecialo go z czujnika ok pol litra, podkladajac pod niego mała miseczke...

u mnie sie pocił az raz wypadł:P mialem źle załozona zawleczeke, od gory zamiast od dolu:)

Opublikowano

owszem, nigdy nie spuścisz do końca płynu. Coś tam zawsze zostanie.

Możesz próbować przedmuchać tak jak wyżej radził wesz82

Opublikowano

Zobacz też czy nie jest pęknięty plastikowy króciec z tyłu głowicy od którego idzie wąż do nagrzewnicy, częsta usterka w tych silnikach.

nie ma ktos ze zdjeciem tego, bo wiele slysząłem o NIM ale nie wiem gdzie to jest:)

obecnie tez mam wyciek, ale chyba z termostatu