Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Licznik FIS dla wersji bez FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Drodzy koledzy po strachu. Forum jest ok ale zbyt wielu jest pesymistycznie nastawionych do przeróbek (czasami nawet przydatnych) w naszych furkach.

Koszty:

- licznik z FIS 160 pln - pamiętajcie o zasadzie, że z kostkami niebieskimi i zielonymi od 1998 roku.

- manetka 70 pln potrzebna tylko prawa do regulacji FIS są na allegro - zasada podstawowa sprawdzać numer katalogowy by pasowała do zegarów z FIS

- wrzuciłem sobie ramki chrom - 70 pln na 6 zegarów - efekt super

- no i najważniejsze!!!

NIE BAć SIę IMMO!!!!!! To tylko kwestia zgrania oprogramowania !!! Samochód palił po 5 godzinach roboczych!!! Mam ori radio concert CD podpięty jest wiec pod FIS-a i wszystko gra. Pokażę niedługo efekt końcowy dziś odbieram autko. Napewno nie będzie opisu roboty bo to w końcu talent wykonawcy ale wiem że miał komputer, VAG, rozpiskę pinów i troche chęci dziś jest 3 dzień jego pracy a pracuje wieczorami po 3-4 godzinki wiec efektywny czas pracy to ok 10 godzin.

Pozdrawiam i polecam wymianę zegarów na FIS!!!

Opublikowano

Kolego i jak udalo sie wszystko pochwal sie fotami :a4fan:

Opublikowano

NIE BAć SIę IMMO!!!!!! To tylko kwestia zgrania oprogramowania !!! Samochód palił po 5 godzinach roboczych!!! Mam ori radio concert CD podpięty jest wiec pod FIS-a i wszystko gra. Pokażę niedługo efekt końcowy dziś odbieram autko. Napewno nie będzie opisu roboty bo to w końcu talent wykonawcy ale wiem że miał komputer, VAG, rozpiskę pinów i troche chęci dziś jest 3 dzień jego pracy a pracuje wieczorami po 3-4 godzinki wiec efektywny czas pracy to ok 10 godzin.

Pozdrawiam i polecam wymianę zegarów na FIS!!!

gościu, ja mam podobny problem tylko ja mam zegary z FIS (A4 2000r z navi w wyświetlaczu) a wyświetlacz na środku mi padł (same kropki/kreski) ledwo co widać, chciałem kupić licznik ale mój elektryk poweidział mi że musi być taki sam numer jak starego i zapał mi trochę ostygł, jak możesz podaj namiar na tego twojego fachmena chetnie skokrzystam. :quattro:

Opublikowano

Też podłączę się do tematu z prośbą o namiar na tego fachowca.Ja już jeżdzę od roku z padniętym licznikiem.Chyba w 2000 roku do A4 zakładali wadliwe zegary,bo już chyba poznałem 15-stą osobę,która ma tego typu problemy. Powinni firmę JAEGER za to :bicz:

Opublikowano

Jak by co to służę pomocą w sprawie przekładki zegarów.

Opublikowano

A robisz z tym czy doradzasz ????

Opublikowano

Więc przedstawię Ci mój problem.Jeśli byłbyś w stanie mi coś doradzić byłoby super.Mój problem jest następujący : Mam licznik JAEGER z Audi A4 1,9 TDI 2000r.Nr licznika 8D0920930.Już na 99% wiem,że uszkodzony jest w nim procesor (podobno MOTOROLII HC08).Licznik działa tylko jak samochód się dobrze nagrzeje-jak jest zimny to nie działa zarówno podświetlenie jak i wskazówki.Jak słońce mocno świeci to licznik zaczyna mrugać bardzo szybko ( po przejechaniu 2-3km) i dość szybko zaczyna chodzić poprawnie.W zimie wogóle nie chciał ruszyć-chyba ,że bardzo mocno zagrzałem samochód.Chciałbym jeszcze zapytać czy opłaca się wymiana takiego procesora czy nie lepiej kupić jakiś używany licznik na allegro ?? Problem w tym,że przy wymianie licznika na inny trzeba byłoby zgrać ze starego licznika pamięć imobilaizera (który jest w liczniku) i wgrać do nowo wstawionego licznika ( problem w tym,że podobno da się to tylko zrobić do idealnie takiego samego) . Jaki byłby przybliżony koszt wymiany tego procesora lub założenie i odpowiednie zaprogramowanie nowego licznika ??? Dodam jeszcze,że niestety skaczące wskazówki uszkodzily też wskaźnik tzn połamały jakieś plastikowe bolce oporowe wewnątrz obrotomierza i wskazówka sobie goni dookoła osi.Co bardziej się opłaca - naprawić to czy kupić inny licznik i próbować kodować immo ???? Może byłbyś w stanie podjąć się jego naprawienia ( mieszkam całkiem niedalego ).

Opublikowano

kobra7, ja też mam problem a mianowicie chcę założyć do mojej B6 zegary z kolorowym FISem i zastanawiam się czy będą pasować bez problemu czy trzeba coś rezać :question:

Opublikowano
Więc przedstawię Ci mój problem.Jeśli byłbyś w stanie mi coś doradzić byłoby super.Mój problem jest następujący : Mam licznik JAEGER z Audi A4 1,9 TDI 2000r.Nr licznika 8D0920930.Już na 99% wiem,że uszkodzony jest w nim procesor (podobno MOTOROLII HC08).Licznik działa tylko jak samochód się dobrze nagrzeje-jak jest zimny to nie działa zarówno podświetlenie jak i wskazówki.Jak słońce mocno świeci to licznik zaczyna mrugać bardzo szybko ( po przejechaniu 2-3km) i dość szybko zaczyna chodzić poprawnie.W zimie wogóle nie chciał ruszyć-chyba ,że bardzo mocno zagrzałem samochód.Chciałbym jeszcze zapytać czy opłaca się wymiana takiego procesora czy nie lepiej kupić jakiś używany licznik na allegro ?? Problem w tym,że przy wymianie licznika na inny trzeba byłoby zgrać ze starego licznika pamięć imobilaizera (który jest w liczniku) i wgrać do nowo wstawionego licznika ( problem w tym,że podobno da się to tylko zrobić do idealnie takiego samego) . Jaki byłby przybliżony koszt wymiany tego procesora lub założenie i odpowiednie zaprogramowanie nowego licznika ??? Dodam jeszcze,że niestety skaczące wskazówki uszkodzily też wskaźnik tzn połamały jakieś plastikowe bolce oporowe wewnątrz obrotomierza i wskazówka sobie goni dookoła osi.Co bardziej się opłaca - naprawić to czy kupić inny licznik i próbować kodować immo ???? Może byłbyś w stanie podjąć się jego naprawienia ( mieszkam całkiem niedalego ).

i ja też kawałek od ciebie, mój problem jest podobny tylko bez tego drgania wskazówek, kobra7 daj namiar, wszyscy podjedziemy :biggrin: :quattro:

Opublikowano

Ostatnio właśnie wymieniałem taki licznik jak Twój, bo klientowi rano nawet nie odpalał, mam kontakt z gościem co mi załatwia zegary (nowe) tylko nie zawsze ma odrazu taki typ jak potrzebuje. Jeżeli mam taki sam typ to nie trzeba wymieniać transporderów w kluczykach i wtedy koszt jest niższy. Dodam w profilu numer telefonu do siebie to jak coś to dzwońcie.

Opublikowano

A dużo kosztują te nowe zegary do mojego samochodu ???