Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wtyczka 3 pinowa chłodnicy i 1 pinowa sprężarki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy mógłby mi ktoś sprawdzić jaka wtyczka przychodzi do chłodnicy mojego modelu silnika, bo wyrwało mi ją tzn zaplątało w pasek pompy wody i zerwało. Jest 3 pinowa, zostały mi 3 kabelki z wiązki i tyle, wtyczka gdzies zginęła.

Druga sprawa to wtyczka od sprężarki, jest od sprężarki taka zielona wtyczka 1 pin linka drugości od 4mm i ona jest połączona gdzieś od wiązki, nie wiem skąd bo wyrwało mi ją i została tylko wtyczka od sprężarki a teraz nie wiem gdzie to podpiąć. Masakra zerwało mi 2 paski, pasek wielorowkowy sprężarki i klinowy pompy wody. Już są wymienione ale musze naprawić elektryke bo klima przez to nie działa i nie wiem do czego ten czujnik czy wtyczka na dole chłodnicy [br]Dopisany: 25 Maj 2009, 18:07_________________________________________________juz wiem tyle że ta linka żółtozielona sprężarki podaje napięcie 12V na sprężarke i tym ja załącza. Teraz tylko pytanie, skąd wychodzi napięcie z tej linki? tzn w którym miejscu ona idzie na sprężarke żebym mógł ją zesztukowac bo nie moge znaleść urwanego wyjścia z wiązki, tego z przycisku klimy[br]Dopisany: 25 Maj 2009, 18:34_________________________________________________czy mógłby ktoś pomóc skąd wychodzi zasilanie na sprężarke?

Co do Wtyczki 3 pinowej juz wiem że to do czujnika termicznego do chłodnicy który reguluje predkoscia obrotu wiska[br]Dopisany: 25 Maj 2009, 19:16_________________________________________________potrzebuje dokładnie informacji, skąd podawane jest napięcie na sprezarke, skad wychodzi ten kabel, oraz skąd zdobyć wtyczke do czujnika termicznego chłodnicy

Opublikowano

dzieki sliczne pre_pl, ale jeszcze chciałbym wiedzieć w którym miejscu pod maską widać początek tej linki zasilającej(zalączającej) sprezarke. Tu pytanie do uzytkownikow B5 z klimatyzacją, żółto zielona linka 4mm