TFSI_fan Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Witam, dzisiaj zawirusowalem swoje A4, mogę powiedzieć, że różnica jest spora w stosunku do serii. Jest wykres przed i po, jeśli ktos chce spojrzeć to proszę
poziek Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 Zdecydowanie coś się tam pierdzieli przy 6200...
fayera Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 Wszystko byłoby cacy,gdyby nie te nieszczęsne 6200....dziwnie i zle to wygląda......
TFSI_fan Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Opublikowano 27 Maja 2009 Z czego wynika dołek nie wiem, muszę i tak podjechać za jakiś czas na ew.korektę, wtedy może coś się z tym zrobi ale szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to kompletnie. Może mieć to na coś niekorzystny wpływ ??
GRazny Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 ale przyrost niezły... 35KM i 70Nm to się odczuwa...
poziek Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Z czego wynika dołek nie wiem, muszę i tak podjechać za jakiś czas na ew.korektę, wtedy może coś się z tym zrobi ale szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to kompletnie. Może mieć to na coś niekorzystny wpływ ?? Jeżeli robiłeś w VTG to wgrali ci gotowca więc nie wiem za bardzo na czym miałaby polegać korekta :gwizdanie:
TFSI_fan Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Opublikowano 28 Maja 2009 Na bank wgrali gotowca, raczej nikt nie tworzył programu specjalnie pod to auto. To coś złego ??
poziek Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Na bank wgrali gotowca, raczej nikt nie tworzył programu specjalnie pod to auto. To coś złego ?? oczywiście, że tak... właśnie dlatego masz ten dołek są firmy, które tworzą program na podstawie twojego auta i softu, szkoda, że nie zapytałeś przez zrobieniem tego... generalnie masz podstawę do tego żeby wymagac od VTG poprawy tego dołka :gwizdanie:
TFSI_fan Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Opublikowano 28 Maja 2009 To kogo byś mi polecił do softowania tego motoru, pytam z czystej ciekawości o specjalistów z rejonu mazowsza, którzy bawiliby się od podstaw ze zrobieniem programu z softu zgranego z mojego sterownika.
poziek Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 To kogo byś mi polecił do softowania tego motoru, pytam z czystej ciekawości o specjalistów z rejonu mazowsza, którzy bawiliby się od podstaw ze zrobieniem programu z softu zgranego z mojego sterownika. z mazowsza to jedynie www.unitronic.pl masz kilka wykresów właśnie z Uni na forum i wszędzie było wszystko w porządku na drugi raz pytaj [br]Dopisany: 28 Maj 2009, 18:20_________________________________________________moje auto stało 4 miesiące w vtg na stojeniu K04...i w końcu spasowali, wstawili seryjne turbo i oddali auto :naughty:
TFSI_fan Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Opublikowano 28 Maja 2009 Wiem, że Unitronic to lepsza liga do programowania aut, ale myślę, że nie ma co przesadzać. Myślisz, że naprawdę bawić się z tym wykresem?? Nie wpadajmy w paranoję, moc spada w bardzo krótkim zakresie obrotów i dosłownie o kilka koni, po czym jest utrzymywana do 7 tys. na poziomie ok.240 KM. Jeśli chodzi o mnie nie ma to dla mnie większego znaczenia, chodzi mi o to czy może się coś dziać z motorem od czegoś takiego. Z tego co widziałem na innych wykresach mają max.moc w zakresie 6 tysi i pózniej moc wyraźnie spada. U mnie jest trochę inaczej. Zaznaczam, że chodzi mi tylko i wyłącznie o ew.szkodliwy wpływ takiego wystrojenia na trwałość jednostki napędowej i osprzętu w porównaniu z przebiegiem bez dołka.
Flyer Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Czy moze cos sie dziac z silnikiem to nie wiadomo, bo nie wiadomo co za soft tam siedzi. Na pewno sto razy mniejsze ryzyko jest - gdy soft pisze ktos pod konkretne auto.
poziek Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Ja nie widziałem jeszcze żadnego wykresu2.0 tfsi z takim dołkiem
A3 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Chciałeś jechać do VTG to teraz masz... Ja proponuje pojechać do tej firmy i niech spróbują zrobić tą jak to oni nazywają korekte ale jak im się nie uda to pojedź do Unitronica na całkowicie nowy program.
poziek Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 spróbują zrobić NO WŁAŚNIE...z moim siwym tez próbowali 4 miesiące
A3 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Hehehe no to grubo :naughty: wiesz kolega zrobił program to niech jedzie na reklamacje ale podkreślam tylko jeden raz, nie masz co się wdawać w dyskusje z GS'em, jak pojedziesz raz i nic nie zrobią to jedź do Unitronica sam tam byłem ostatnio i na własne oczy widziałem jak pisał program
Rekomendowane odpowiedzi