Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] 2.0 TFSI po programie VTG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj zawirusowalem swoje A4, mogę powiedzieć, że różnica jest spora w stosunku do serii. Jest wykres przed i po, jeśli ktos chce spojrzeć to proszę :wink4:

tfsivtg1.jpg

Opublikowano

z czego wynika ten dołek przy 6200 obr. ?

Opublikowano

Zdecydowanie coś się tam pierdzieli przy 6200...

Opublikowano

Wszystko byłoby cacy,gdyby nie te nieszczęsne 6200....dziwnie i zle to wygląda......

Opublikowano

Z czego wynika dołek nie wiem, muszę i tak podjechać za jakiś czas na ew.korektę, wtedy może coś się z tym zrobi ale szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to kompletnie. Może mieć to na coś niekorzystny wpływ ??

Opublikowano

ale przyrost niezły... 35KM i 70Nm to się odczuwa...

Opublikowano

Z czego wynika dołek nie wiem, muszę i tak podjechać za jakiś czas na ew.korektę, wtedy może coś się z tym zrobi ale szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to kompletnie. Może mieć to na coś niekorzystny wpływ ??

Jeżeli robiłeś w VTG to wgrali ci gotowca więc nie wiem za bardzo na czym miałaby polegać korekta :gwizdanie: :naughty:

Opublikowano

Pewnie stad ten douek :cool1:

Opublikowano

Na bank wgrali gotowca, raczej nikt nie tworzył programu specjalnie pod to auto. To coś złego ??

oczywiście, że tak...

właśnie dlatego masz ten dołek

są firmy, które tworzą program na podstawie twojego auta i softu, szkoda, że nie zapytałeś przez zrobieniem tego...

generalnie masz podstawę do tego żeby wymagac od VTG poprawy tego dołka :gwizdanie: :kox:

Opublikowano

To kogo byś mi polecił do softowania tego motoru, pytam z czystej ciekawości o specjalistów z rejonu mazowsza, którzy bawiliby się od podstaw ze zrobieniem programu z softu zgranego z mojego sterownika.

Opublikowano

To kogo byś mi polecił do softowania tego motoru, pytam z czystej ciekawości o specjalistów z rejonu mazowsza, którzy bawiliby się od podstaw ze zrobieniem programu z softu zgranego z mojego sterownika.

z mazowsza to jedynie www.unitronic.pl

masz kilka wykresów właśnie z Uni na forum i wszędzie było wszystko w porządku

na drugi raz pytaj :good:[br]Dopisany: 28 Maj 2009, 18:20_________________________________________________moje auto stało 4 miesiące w vtg na stojeniu K04...i w końcu spasowali, wstawili seryjne turbo i oddali auto :kwasny::naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

Wiem, że Unitronic to lepsza liga do programowania aut, ale myślę, że nie ma co przesadzać. Myślisz, że naprawdę bawić się z tym wykresem?? Nie wpadajmy w paranoję, moc spada w bardzo krótkim zakresie obrotów i dosłownie o kilka koni, po czym jest utrzymywana do 7 tys. na poziomie ok.240 KM. Jeśli chodzi o mnie nie ma to dla mnie większego znaczenia, chodzi mi o to czy może się coś dziać z motorem od czegoś takiego. Z tego co widziałem na innych wykresach mają max.moc w zakresie 6 tysi i pózniej moc wyraźnie spada. U mnie jest trochę inaczej. Zaznaczam, że chodzi mi tylko i wyłącznie o ew.szkodliwy wpływ takiego wystrojenia na trwałość jednostki napędowej i osprzętu w porównaniu z przebiegiem bez dołka.

Opublikowano

Czy moze cos sie dziac z silnikiem to nie wiadomo, bo nie wiadomo co za soft tam siedzi.

Na pewno sto razy mniejsze ryzyko jest - gdy soft pisze ktos pod konkretne auto.

Opublikowano

Ja nie widziałem jeszcze żadnego wykresu2.0 tfsi z takim dołkiem :wink4:

Opublikowano

Chciałeś jechać do VTG to teraz masz...

Ja proponuje pojechać do tej firmy i niech spróbują zrobić tą jak to oni nazywają korekte ale jak im się nie uda to pojedź do Unitronica na całkowicie nowy program.

Opublikowano

spróbują zrobić

NO WŁAŚNIE...z moim siwym tez próbowali :naughty: 4 miesiące :naughty::decayed:

Opublikowano

Hehehe no to grubo :naughty: :naughty: wiesz kolega zrobił program to niech jedzie na reklamacje ale podkreślam tylko jeden raz, nie masz co się wdawać w dyskusje z GS'em, jak pojedziesz raz i nic nie zrobią to jedź do Unitronica sam tam byłem ostatnio i na własne oczy widziałem jak pisał program :)

Opublikowano

Nie zwroca mu kasy... :wink4: