Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wymiana drążka kierowniczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniał to ktoś, bez wyciągania maglownicy? Jak zdjąc tąplastikową osłonkę z drążka , jak odkręcić sam drążek ? Czekam na jakieś porady :hi:

Opublikowano

Bez problemu ci wyjdzie bez wyciagania,plastikowa oslona jest przymocowana opaska do magla-trzeba ja zerwac,a potem nowa załozyc,jak sciagniesz opaske to oslone sciagasz w strone koncowki drazka,a pod spodem jest sruba-odkrecasz ja.Jezeli robisz lewa strone to kola skrec w prawo i na odwrot

Opublikowano
  • Autor

Cenna uwaga z tymi skręconymi kołami. Tzn, że jak skrece koła to drążek wysunie się na tyle, że dojdę bez problemu kluczem ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

no ja mam tez taki proble i czy dojde czy mi sie tak wysunie zebym go kluczem odkrecił

Opublikowano

no ja mam tez taki proble i czy dojde czy mi sie tak wysunie zebym go kluczem odkrecił

Z kluczem z tego co pamiętam to jest ciężko dostać bo jest nietypowy rozmiar.

Znacznie ułatwi pracę ten o to klucz

http://moto.allegro.pl/item705338110_jonnesway_klucz_do_drazkow_kierowniczych_33_42.html

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item705338110_jonnesway_klucz_do_drazkow_kierowniczych_33_42.html

nizła cena za te udogodnienie ;)

Ile mechnik skasuje za wymianę ... ile tych drążków się w życiu na wymieniamy sami?

Opublikowano

nizła cena za te udogodnienie ;)

Ile mechnik skasuje za wymianę ... ile tych drążków się w życiu na wymieniamy sami?

Wiadomo że jak masz kupować klucz po to by raz zmienić drążek to się nie kalkuluje :wink4:

Wszystko zależy od tego jak dbasz o zawieszenie :wink4:

Ja to widzę tak:jak nie wymienisz końcówki drążków (oczywiście jak będą wykazywały zużycie)to po pewnym czasie po tyłku dostaną drążki.

Normalnie nie jest to zbyt psujący się element w zawieszeniu :wink4:

Ja zrobiłem to tak że kolega pracuje jako mechanik i pożyczył ten klucz,zaś wypadło tak że następnego dnia poszedł na urlop przez co niestety drugi drążek musiałem wymieniać bez tego specjalistycznego klucza i po pierwsze szukałem klucza który by pasował i niestety nie dostałem go nigdzie(musiałem postawić flaszkę za dorobienie)

Myślę ze mechanik powinien skasować tak od 40-80 zł za wymianę.