Simon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Wg kodów wyposażenia mam podgrzewane lusterka a nie ma do nich 9tego bezpiecznika!!?Jak sprawdzić czy mają te maty grzejne?Powinny się włączać z tylną szybą nie?! Jak się wyciąga wkłady z matami?Normalnie jakbądź do przodu śrubowkrętem??
mrog Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Podważ od spodu czyms plastikowym, śrubokrętem możesz wyszczerbić.
Simon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Idę pod dom zaraz się dowiem co w lustrze piszczy...
wit.s Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Hej Simon. Użyj opcji szukaj. O podgrzewanych lusterkach było od cholery i trochę, sam conieco napisałem. :confused:
Simon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2007 O tym jak ściągać też???Tego nie znalazłem a conieco czytałem!Mam kable nie mam osobnego bezpiecznika sprawdzę zara czy grzeją.Tylko nie umiem ściągnąć wkładów o to mi chodzi z resztą se poradzę!
wit.s Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Jak ściągać też. Masę było o tym, że śrubkę od dołu poluzować i delikatnie, z wyczuciem (ja to zrobiłem śrubokrętem i akurat nie było problemu) podważać - lusterko wraz z plastikową ramką powinno wyskoczyć. Wtedy zapewne zobaczysz czy maty wogóle są.
Simon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Maty są i kable do nich też zgodnie zresztą z kodem wyposazenia ale nie grzeją chyba jutro znaczy dziś to zczaję...
schiller Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 a ogrzewanie tylniej szyby ci dziala?
Simon Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Tak pięknie grzeje...nie wiedziałem o jakiejś śrubce od spodu!?!? Jak się dostanę do tych wkładów to multimetrem wszystko posprawdzam opór i czy jest napięcie na kabelkach do mat...
Gość zdeniu Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 zacznij od tego czy wogóle czy masz napiecie na kablach
Simon Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Więc tak mam napięcie na obu stronach gdy włączę podgrzewanie tylnej szyby... Wyjąłem oczyściłem styki i wtyczki w lusterkach...i.. zmierzyłem rezystancję w jednym większym 335Ohm w mniejszym 243Ohm czy to prawidłowe wartości?Wychodzi prąd 3mA?!!!
Gość zdeniu Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 jezeli ma napięcie to cos nie tak z matami
Simon Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Niewiem czy są dobre niewiem jaką powinny mieć rezystancje.....??? Wtedy bym ocenił....ile nowe lusterka znaczy takie wkłady całe w ASO?
wit.s Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 A sama matka do przyklejenia - ok 16 zeta. :biggrin:
Simon Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Tak wiem że na allegro matki są po parę złotych... Ale dokładnie chodzi mi o całe wkłądy o numerach Audi: 4A1 857 535 oraz 4A1 857 535 bo mam też jedno trochę podrdzewiałem od spodu....
wit.s Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ale dokładnie chodzi mi o całe wkłądy o numerach Audi: To musisz zadzwonić do ASO. Tylko pytanie, po ch** Ci oryginały, skoro zamienniki są sprawdzone. Jak chcesz, to podeślę Ci namiary na gostka z Sochaczewa od którego ja kupowałem - zresztą pisałem o tym już kiedyś na forum.
Simon Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 wit Oki znalazłem faktycznie pisałeś o tym już.... ale chyba kupię ori (jeśli mi są wogóle potrzebne)...niewiem, które potrzebuję dokłądnie z jego aukcji... ale dalej niewiem jaka rezystancja powinna być tych lusterek....może mam dobre jednak!?
wit.s Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 niewiem, które potrzebuję dokłądnie z jego aukcji... Dzwonisz, pytasz - jakby co to on gwarantuje możliwość wymiany. Z moim trafił w 100% ale chyba kupię ori Your decision.(jeśli mi są wogóle potrzebne)... może mam dobre jednak!? Zaczynasz marudzic jak laska przed okresem
pre_pl Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Wychodzi prąd 3mA? dla mnie to oznacza, że do wymiany są maty, no chyba że maty były mocno nagrzane jak sprawdzałeś (a to termistor PTC: wzrost temperatury powoduje wzrost rezystancji).
Rekomendowane odpowiedzi