Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Dziwne dźwięki pod maską

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odgrzewając mam pytanie...

rozumiem że 350zł za wymianę gumek to już teraz abstrakcja bo wystarczy opuścić kompresor - nie rozłączając (bez spuszczania czynnika) i wymienić 6 gumek po 5 zł sztuka?

łożysko w kompresorze dam radę samemu wyrwać?

pytanie drugie... czy ktoś zdejmował koło pasowe pompy wspomagania? da radę bez ściągaczy?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dolaczam sie do pytania kolegi, czy naprawde trzeba spuszczac srodek i zdejmowac caly kompresor? Nie ma na to jakiegos prostszego patentu?

Niestety czeka mnie podobna operacja wymiany - kolko jest luzne i strasznie halasuje.

Opublikowano

Dolaczam sie do pytania kolegi, czy naprawde trzeba spuszczac srodek i zdejmowac caly kompresor? Nie ma na to jakiegos prostszego patentu?

Niestety czeka mnie podobna operacja wymiany - kolko jest luzne i strasznie halasuje.

Nic nie trzeba spuszczać i nie trzeba zdejmować całkowicie kompresora. Wystarczy odkręcić trzy śruby mocujące i opuścić, kompresor opuszcza się o jakieś 15-20 cm i jest swobodny dostęp do koła, oczywiście od dołu auta. Byłem przy tym jak wymieniali gumki i łożysko, wszystko robili na aucie bez wyciągania kompresora.

Opublikowano

Swietnie:) Dzieki za informacje. Jest wielu mechanikow ktorzy niestety korzystajac z niewiedzy klientow stekaja: Panie...wie pan ile musielismy sie napie.....olic zeby to zdjac?? bite 4 godziny - stad sie wziela ta kwota ( zazwyczaj wysoka).

No ale z drugiej strony...za wiedze sie placi - ot taka dygresja.

Opublikowano

jak juz ktos wczesniej to robil to roboty z gumkami jest na max 30minut

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jak juz ktos wczesniej to robil to roboty z gumkami jest na max 30minut

Moglbys cos wiecej napisac, tzn. trzeba sciagnac kolo pasowe?? odkrecic obudowe sprezarki??

a gdzie te gumki kupic ????

czy to sa te gumki???

http://auto-klima.com.pl/sklep2/product_info.php?cPath=21_22_26&products_id=52

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

W moim aucie od jakiegos czasu slychac dziwne chrobotanie,sczegolnie kiedy wrzuce na D i nie puszczam hamulca,W sobote posiedzialem pod autem i takie dzwieki wydaje sprezarka klimy.

Po przeczytaniu tego tematu mam juz wieksze pojecie co z tym zrobic ale nie wiem co w koncu wymienic -gumki w sprzegle czy cale sprzeglo ?Jest mozliwosc to jakos sprawdzic przed wymiana czy poprostu wymienic kompletne sprzegielko ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdz dokladnie czy te dzwieki nie dobiegaja z wnetrza sprezarki, bo ja wymienilem lozysko, napinacz. za kazdym razem na chwile sie poprawialo, po czym dziwek przy wylaczaniu klimy powracal. a ze wszystko dym specjalnie nie dziala to sie tym nie przejmuje ze raz na jakis czas cos tan zagrzechocze. zaznaczam ze jak klima dziala to jest cisza ;)